RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dos Santos forsvarte tittelen

Foto: Scanpix/Ap
Og UFC har allerede motstanderen klar for neste kamp. Se høydepunkter her.

For første gang i UFC's historie, hadde organisasjonen satt opp et hovedkort kun bestående tungvektskamper.

Aller størst spenning var det knyttet til tittelkampen mellom mesteren Junior Dos Santos og utfordreren Frank Mir.

Brasilianske Dos Santos har på ingen måte blitt matchet enkelt etter at han kom til UFC i 2008, men står foreløpig uten tap og 9-0 i organisasjonen (15-1 totalt).

Frank Mir kom fra en spektakulær seier mot Dos Santos' jiu-jitsu-trener Antonio Rodrigo Nogueira, men hadde, i likhet med alle andre som har møtt Dos Santos, ikke en sjanse.

Mir la ikke skjul på at han ville ta kampen til bakken, men lyktes ikke med det i den første omgangen. I stedet utviklet det seg til en stående kamp, som amerikaneren var dømt til å tape.

Mot slutten av runden ble jiu-jitsu-spesialisten reddet av gongongen da han var i ferd med å bli knocket. Da var det egentlig ingen tvil om hvor seieren ville havne.

I pausen ble Mir spurt om han visste hvilken dato det var og hvor han var. De to fighterne smilte til hverandre før de satte i gang den andre runden.

Det gikk som det måtte gå. Junior Dos Santos fortsatte å styre kampen med sin boksing og vant på knockout i andre runde.

Perfekt gjennomført gameplan
Dos Santos var strålende fornøyd etter knockouten i andre runde - et resultat han også spådde på forhånd.

- Jeg vet at Frank Mir er en farlig fighter og god på bakken. Han prøvde å ta meg i bakken i første omgang, men jeg gjorde et godt forsvar. Gameplanen var å holde distansen i den første runden, og gjøre ham litt sliten.

- I andre runde var planen å knocke ham ut - og det fungerte, sa en strålende fornøyd Dos Santos til FOX etter kampen.

Mir tok tapet med fatning og innså at han hadde møtt sin overmann i den dyktige bokseren fra Brasil.

- Jeg ville ikke ha en boksekamp med ham, men han tvingte meg til det. Jeg klarte ikke å få ham ned, sa Mir, som var imponert over Dos Santos' hurtighet.

Blodig alvor
I stevnets nest siste kamp, viste Cain Velasquez at han vil tilbake på UFC's tungvektstrone, da han fullstendig kjørte over giganten Antonio Silva.

Brasilianske Silva gjorde sin første UFC-kamp, men har imponerende seiere mot blant andre Fedor Emelianenko og Andrei Arlovski fra tidligere kamper i karierren. Han hadde imidlertid ingenting å stille opp med mot Velasquez.

Amerikaneren tok Silva til bakken tidlig i kampen og landet en albue som kuttet giganten voldsomt. Blodet sprutet, mens Velasquez fortsatte å lande slagkombinasjoner fra toppen.

Velasquez mot Dos Santos 2
Tre minutter og 36 sekunder ut i den første runden hadde dommeren sett nok og gikk inn og stoppet kampen.

Nå venter et nytt møte med Junior Dos Santos om tittelen i UFC's tungvektsdivisjon for Cain Velasquez. Det bekreftet Dana White i et intervju med Fox.

- Han var en ubeseiret mester. Ettersom han nå vant, får han en ny sjanse mot Junior. Det er det som blir det neste nå, uttalte UFC-presidenten Dana White.

Badet i blod
Velasquez lot seg ikke affisere av alt blodet, med unntak av at han var redd det ville skape problemer for ham selv.

- Blod plager meg ikke, men det var glatt. Jeg var litt bekymret for at jeg kunne skli der og at han skulle få muligheten til å rulle meg eller noe slikt, sa Velasquez til Fox.

29-åringen var ikke enig med de som mente at kampen burde vært stoppet tidligere.

- Nei, Silva er en tøffing og gir alt der ute. Han ville vært skuffet om den ble stoppet tidligere. Jeg prøve å være smart fra toppen og brukte så mye kraft jeg kunne.

Fartsfylt aften
Også de tre øvrige kampene på hovedkortet endte med avslutninger før andre runde var over. Roy Nelson stakk av med knockout of the night for sin overhand høyre mot John Olav Einemos overmann Dave Herman.

Stefan Struve sikret seg også en bonus på 70.000 for submission of the night, da han vant med en armbar mot fryktede Lavar Johnson.

Stipe Miocic er fremdeles ubeseiret i UFC etter at han vant på teknisk knockout mot Shane del Rosario i andre runde.

Sjekk resultatene fra alle kampene her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere