*Nettavisen* Sport.

Downing reagerer på Rodgers-kritikk

Foto: Afp

Men Stewart Downing bruker kritikken som motivasjon.

Stewart Downing har på ingen måte imponert i Liverpool-trøyen etter gigantovergangen fra Aston Villa i fjor. Downing ble Liverpools fjerde dyreste kjøp gjennom tidende, men har ikke tilbakebetalt summen i form av mål og pasninger.

Tidligere denne uken gikk Liverpool-manager Brendan Rodgers hardt ut i media og forlangte forebedringer fra vingspilleren sin, hvis ikke vil klubben prøve å selge ham i januarvinduet.

I et langt intervju med Liverpool Echo forteller Downing at han ikke noen planer om å forlate klubben i januar, og at han vil gjør alt for å bevise at han fortjener en plass i Liverpools startellever framover.

– Jeg var ikke fornøyd med kritikken, men hvis det er det han mener, så må jeg bare ta det inn over meg. Det er greit. Jeg skal kjempe. Kjempe hver dag for å bevise at jeg er god nok, sier Downing.

Vil ikke bort
– Det har jeg gjort helt siden jeg var ti år. Først for å bevise meg god nok for Middlesbroughs akademi, deretter for A-laget. Etter overgangen til Aston Villa måtte jeg også kjempe meg til en plass, og prestere godt – slik at jeg ble plukket opp av Liverpool, sier han videre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Pa Photos

Downing ble hentet for svimlende 20 millioner pund fra Villa sist sommer, men har ikke startet en seriekamp for rødtrøyene siden sesongstarten mot West Bromwich (0-3-tap). Han startet også ligacupkampen mot samme motstander – uten å imponere Liverpool-fansen nevneverdig.

– Jeg har ikke engang tenkt på å forlate klubben. Jeg elsker Liverpool. Det er en fantastisk klubb med fantastiske supportere. Jeg har tre år igjen av kontrakten min, og har planer om å fullføre den – og kanskje til og med forlenge den, sier 28-åringen.

– Det eneste jeg kan gjøre er å fortsette å jobbe hardt, og sørge for at jeg griper sjansen når jeg får den. Jeg skal bevise at jeg er god nok.

Skryter av Sterling og Suso
Downing var ikke engang på benken da Liverpool møtte Manchester United, og var ubenyttet reserve da laget hans valset over Norwich sist helg.

– Ting kan snu fort. På samme tid neste måned kan jeg spille fast hver uke, sier han.

Det virker imidlertid som veien tilbake er lang. Fabio Borini og Raheem Sterling er definitivt foran i køen for øyeblikket. I tillegg ser både Suso og Oussama Assaidi ut til å ta store steg i retning A-laget.

Selv om det betyr at Downing har falt på prioriteringslista til Rodgers, er han raus nok til å skryte av ungguttene.

– De har gjort det veldig bra. Raheem er veldig ung, og har trolig fått sjansen før han hadde trodd selv, men han har grepet sjansen med begge hender. Sterkt gjort av ham.

– Suso har spilt færre kamper, men startet i den gode kampen mot Norwich. De har begge et stort talent, men må fortsette å imponere og jobbe hardt, sier han.

Udinese torsdag kveld
Liverpool møter Udinese i Europaligaen torsdag kveld – der Downing kanskje kan få en sjelden sjanse fra start.

– Jeg så Udinese mot Milan og de er et ok lag. De har hatt en liknende sesongstart som oss, og spiller ganske likt slik vi ønsker å spille. De spiller mye ball og blir en tøff motstander for oss, sier han.

Liverpool åpnet Europaligaen med målrike 5-3-seier mot sveitsiske Young Boys i første kamp. Udinese kommer til kampen med 1-1 mot den russiske rikmannsklubben Anzhi i poengsekken.

Mest lest på Nettavisen nå:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.