RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drakk øl før skjebnekampen

Foto: CARL DE SOUZA (Afp)
Sist oppdatert:
Fabio Capello inviterte de engelske stjernene på en kald øl kvelden før kampen mot Slovenia.

Hele England puster ut etter at Wayne Rooney & co. spilte seg fram til åttedelsfinale i VM onsdag. Samtidig lurer nok mange på hva landslagssjef Fabio Capello gjorde for å heve et engelsk lag som har sett tannløst ut tidligere i VM.

Les også: Derfor bør England skjelve i buksene

Det siste svarer italieneren gjerne på.

- Jeg gjorde noe nytt. I går kveld drakk spillerne øl. Bare spør dem, smiler Capello lurt til The Sun.

Hvor mange av spillerne som takket ja til sjefens tilbud vites ikke, men Frank Lampard understreker at inntaket på ingen måte ble overdrevent.

- Du tar ikke ti øl, du tar bare én, sa han.

Hevet seg
Kanskje var det nettopp øl-taktikken til Capello som gjorde susen. Da det gjaldt som mest framsto i hvert fall England langt mer solid enn tidligere i sluttspillet.

- Vi spilte sammen og kjempet sammen. Dette var laget jeg kjenner. De kan gå videre – hodet er på rett plass, sa en rørt Capello etter kampen.

Og det svinger fort også i britiske medier. Torsdag var optimismen så definitivt tilbake. «Jermainia» het det i tittelen til tabloiden The Mirror, som naturligvis fokuserer på den matchavgjørende scoringen til Tottenham-spiss Jermaine Defoe.

«Kom med tyskerne!» skrev stortabloiden The Sun – og gjorde det klart at en stor bør ble løftet av de engelske spillernes skuldrer. Det siste er Michael Owen helt enig i. Den tidligere Liverpool- og Manchester United-spissen er spaltist i The Telegraph under VM.

- Fabio Capello hevdet at de engelske spillerne frigjorde hodet sitt ved å slå Slovenia. Men de frigjorde ikke bare hodet, de frigjorde seg også fra frykten ved denne seieren, skriver han.

Presset på de engelske spillerne har vært enormt foran VM, og mange mener det har hemmet Capellos menn innledningsvis.

Rooney: Jeg blir klar
Nå rettes alt fokuset mot åttedelsfinalen mot Tyskland søndag – hvilket blir en VM-duell med historisk sus.

Fram mot storkampen skal det både på tysk og engelsk side jobbes med å få et knippe stjernespillerne spilleklare.

En av dem er Wayne Rooney. Manchester United gikk av banen med en ankelskade onsdag, men friskmeldte seg selv etter kampen.

- Ankelen min blir OK, sa han.

Britiske medier omtaler likevel måljegeren som et usikkert kort foran VM-fortsettelsen.

I den tyske leiren er det Bastian Schweinsteiger og Jerome Boateng som skaper hodebry. Begge forlot banen med skader onsdag.

- Vi har noen problemer. Jeg håper at deres skader leges i løpet av kort tid. Hvis Schweinsteiger ikke kan spille, vil det være et hardt slag for oss, sa landslagssjef Joachim Löw etter Ghana-kampen. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere