Gå til sidens hovedinnhold

Drama da Norwich slo Tottenham og sikret avansement i FA-cupen

Straffedrama i FA-cupen mellom Tottenham og Norwich.

TOTTENHAM-NORWICH 1-1 (Norwich videre etter ekstraomganger og straffesparkkonkurranse)

Tottenham har tapt sine tre siste kamper i Premier League og Champions League. Onsdag var det duket for FA-cupkamp mot Norwich for Jose Mourinhos menn.

Etter en dramatisk kamp sikret til slutt Norwich avansement etter ekstraomganger og straffesparkkonkurrane.

Tottenham misset tre straffer. Tim Krul ble den store helten for gjestene etter at han reddet to av dem, mens Erik Lamela satte en i tverrliggeren.

Etter kampen ble nederlenderen hyllet i studio.

- En av verdens beste straffekeepere. Har reddet tre av seks straffer i Premier League denne sesongen og redder to her og psyker ut Lamela på den tredje, det er over femti prosent det, sier Morten Langli hos Viasport etter kampen.

Krul var offensiv ut fra streken på flere av Tottenhams straffer. Det ble lagt merke til.

- Han er en meter ute fra streken i det tilslaget kommer. Selvfølgelig skal den straffen tas om igjen. Du har en eneste jobb som assistentdommer og det er at keeperen står på streken. Når du ikke klarer det så er spørsmålet om du ikke ønsker å gjøre det eller om du ikke ser godt nok, sier Lars Tjærnås.

Dermed møter de vinneren av Derby og Manchester United i kvartfinalen av FA-cupen.

Også Tottenham-spillernes svake straffer fikk oppmerksomhet.

- Du må tørre å slå til kula. Med rekkevidden til Krul og du skyter så løst da. Det er å gi ballen til keeper det. Folk som skyter hardt, da går den inn. De skyter også i keeperhøyden. Det er en pasning til keeperen, sier Langli om Fernandes sin straffe.

Fikk hjelp av trenerteamet

Etter kampen var Tottenham-manager Jose Mourinho positiv til sitt eget lag.

- Jeg synes ikke vi fortjente (å ryke ut). Noen av spillerne mine var i trøbbel og gjorde en god innsats med å prøve. Jeg skal ikke si det alle vet, men for Bergwijn er det for tøft å spille så mange minutter som han gjøre. Lucas Moura vil jeg kalle en helt en som spiller alle minutter i alle kamper. Jeg er trist på spillernes vegne. Jeg kan tåle dårlige resultater, men jeg er skuffet på guttenes vegne, sier Mourinho etter kampen.

Les også: Coronaviruset har stoppet flere kamper. Nå tar italienske myndigheter drastiske grep

Før straffekonkurransen var det en detalj som vekket oppsikt. Norwich-keeper Krul fikk utdelt informasjon om alle Tottenhams straffeskyttere på en lapp teipet fast på drikkeflasken sin.

Det kan ha vært med på å avgjøre kampen til gjestenes fordel.

- Dette er fotballen på det nivået her! Du har trenerapparat som tjener bøttecash, så skal de ikke vite hva straffeskytterne har gjort før? Det er som å vi skulle gått på jobb uten å sett kampene til lagene. Dette er barnelærdom, selvfølgelig skal man vite det her, sier Langli om den oppsiktsvekkende situasjonen.

Sjelden scoring

Uten flere viktige navn i lagoppstillingen tok Tottenham tak i kampen fra start.

Etter 13 minutter sendte Jan Verthongen Spurs i ledelsen med en flott heading etter innlegg fra Giovani Lo Celso. Bakerst i feltet knuste belgieren Norwich-forsvarerne og stanget inn 1-0 for hjemmelaget.

London-laget fortsatte å dominere den første halvtimen uten å skape de store sjansene.

Etter 35 minutter skulle Norwich endelig våkne til liv.

Argentineren Emil Buendia viste ferdigheter på høyt nivå da han dro seg inn i 16-meteren ved hjelp av flere flotte dragninger. Skuddet fra skrå vinkel ble reddet av Michel Vorm i Tottenham-målet.

De gulkledde gjestene fortsatte å presse de neste minuttene. Et skudd fra Lukas Rupp ble nesten rotet i mål av Vorm, men keeperen som spilte sin første kamp for sesongen slapp med skrekken.

Norwich kom til nok en avslutning like etter, men Davinson Sánchez sto denne gang i veien og blokkerte til corner.

Tottenham sto med nød og neppe i mot bortelagets meget gode periode på fem minutter.

Les også: Dramatisk da finaledrømmen brast for Ryerson. Måtte utføre livreddende førstehjelp

- Det er uforklarlig

Like før pause var Lucas Moura nære på å doble ledelsen, men Krul var patent med og reddet på flott vis til en corner for Tottenham.

Det var også noe av det siste som skjedde i omgangen og lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til Jose Mourinhos menn.

I pausen var Viasport-ekspert Lars Tjærnås kritisk til spesielt en detalj i Tottenham sitt spill. Tottenham spilte seg ved flere anledninger i trøbbel bak i eget forsvar, og Tjærnås reagerte på den svake kvaliteten i oppbyggingen av spillet fra egen forsvarsrekke.

- Det er veldig, veldig varierende. Noe er bra. Noe er rett og slett på et nivå de ikke bør være bekjent av. Det er uforklarlig med en pasning under press hvor de taper ballen inne på egen halvdel, sånn kan det rett og slett ikke se ut, sier Tjærnås idet bilder av Tottenham som spiller seg inn i trøbbel rullet over skjermen.

Tjærnås var nøye med å påpeke at Tottenham også viste positive takter i angrepspillet.

- Men noe har vært veldig bra også, legger han til.

Kollega Morten Langli synes også Tottenhams forestilling var av den varierende

- De har spilt seg til noen gode sjanser, men det er ikke noe sånn «wow» og Tottenham har ikke vært kanongode, de har jo ikke det. De er litt bedre enn Norwich, sier Langli.

Les også: Rooney møter Solskjærs mannskap. Nå kommer han med en innrømmelse

Mourinho tok grep

Bortelaget gikk ut i høyt tempo etter hvilen og skapte et par farligheter i starten av den andre omgangen.

Allerede etter 54 minutter gjorde Mourinho sitt første bytte for kvelden. Steven Bergwijn ble erstattet av Gedson Fernandes.

Få minutter senere fikk Norwich frispark i farlig skuddposisjon. Mario Vrancic svingte ballen over muren, men også rett over målet fra rundt 18 meters hold.

Bortelaget med hele 9000 supportere i ryggen var absolutt ikke ufarlige i denne fasen av kampen.

De tilreisende skulle også få noe å juble for med ti minutter igjen av ordinær tid. Tottenham-keeper rotet det virkelig til etter et skudd fra langt hold.

Josip Drmic pirket returen i mål etter at Vorm rotet Kenny McLeans skudd rett i beina på spissen.

- Fullstendig bananas. Det er fantastisk, utbrøt Viasport-kommentator Roar Stokke idet gjestene feiret utlikning.

Serge Aurier fikk en gigantisk mulighet til å sikre seieren rett før ordinær, men skuddet fra kort hold ble reddet på streken.

Flere scoringer ble det uansett ikke. Dermed ble det ekstraomganger i London.

Bølget frem og tilbake

Norwich kom til ekstraomgangenes første sjanse. Et innlegg fra McLean ble stusset bakover av en Tottenham-forsvarer og til rett utenfor stolpen.

Den påfølgende corneren endte i en Tottenham-kontring. Aurier dunket til fra hjørnet av 16-meteren, men Tim Krul var godt med på notene og holdt skuddet.

Resten av den første ekstraomgangen forløp uten de store sjansene til noen av lagene.

Som i den første var det også bortelaget som tok tak i den andre ekstraomgangen. Norwich skapte en farlighet innledningsvis ved Adam Idah.

Kort tid etter var det Tottenhams tur. Lo Celso dro i vei et skudd fra veldig skrå vinkel, men Krul vartet opp med en fotparade.

Fernandes fikk en gedigen mulighet to minutter før ekstraomgangene var over. Skuddet fra 13-14 meter blåste portugiseren over målet.

Dermed endte det med straffesparkkonkurranse hvor Norwich vant.

Kommentarer til denne saken