BISLETT (Nettavisen): Torsdag kveld løp Karsten Warholm inn til ny verdensrekord på 400 meter hekk. Rekorden til nordmannen lyder på 46.70 sekunder.

Han slettet med det verdensrekorden til Kevin Young fra 1992.

Det var imidlertid ingen selvfølge at Warholm skulle få løpe dette løpet. Bislett Games fikk klarsignal til å arrangere nærmest i tolvte time. På grunn av koronapandemien var det lenge usikkert om det i det hele tatt ble noe stevne i hovedstaden.

Hoen: - Jeg burde fått sparken

Bislett-general Steinar Hoen åpner opp om det dramaet som har utspilt seg i kulissene de siste ukene og om en risikabel sjanse som ble tatt av arrangøren.

LES OGSÅ: Det svartnet for NRK-profil Jann Post under Karsten Warholms superløp

- Tenk om dette ikke ble noe av. Det lå noe i lufta, det var det som var så jævlig og derfor ga vi oss ikke. Vi visste at smittetallene gikk ned og at sykehusinnleggelsene gikk ned, så vi holdt organisasjonen oppe, forteller han til Nettavisen.

- Vi kunne ikke få noe svar, svaret det kom på pressekonferansen til Erna Solberg. Vi tok en råsjanse, men hadde vi ikke gjort det, hadde vi ikke fått det til. Jeg burde jo blitt sparket som daglig leder, for det er totalt økonomisk uansvarlig å gjøre det vi har gjort. Vi burde jo permittert folk og sendt dem på ferie, men da hadde vi ikke fått det til. Man må ta en sjanse og det ligger litt i Bislett-ånden, sier Hoen videre.

Den tidligere høydehopperen, som nå altså er daglig leder i Bislettalliansen mener at hele prosjektet fort kunne blitt skrinlagt i mai, men at de nektet å gi opp.

LES OGSÅ: Rett før løpet på Bislett kom treneren bort til Amalie Iuel med en beskjed

- For to uker siden så visste vi ikke om det ble noe av. Vi holdt hele verdenseliten på pinebenken i ukesvis og tok en råsjanse. Vi holdt hele organisasjonen oppe, uten å vite en dritt. Min deadline var jo egentlig i mai. Men så lenge det er data og ikke dato, får du ikke noe klarsignal, du må bare ta en sjanse på at dataene går den veien de skal.

- Vurderte stevne etter OL

Ifølge Hoen var Warholm selv svært innstilt på å få løpe for rekorden på hjemmebane.

- Karsten trener hver dag og hadde også håpet det skulle bli et ordentlig stevne på Bislett. Alternativet vårt var å kanskje gjøre det etter OL, men det er ingen tvil om at dette er det vi ønsket og tenkte, slik at han kan ta dette med seg inn i OL. Kjenne på dette, nå har han slått verdensrekorden. «Okay, vi drar til OL og gjør så godt vi kan, men vi tok den rekorden, altså», sier den tidligere høydehopperen til Nettavisen.

- Tenk å komme ned hit, få en av de 5000 billettene og få oppleve dette her da. Dette gleder så mange mennesker. Det gjør at man er litt stolt av å ha fått det til.

LES OGSÅ: Warholm tok ny verdensrekord på 300 meter hekk

- Hvordan reagerte du da du så pressekonferansen med Erna?

- Jeg ble nesten like glad som jeg er nå. Det var på lik linje, sier Hoen.

Warholm: - Jeg skulle være klar

Karsten Warholm jublet ellevilt etter at rekorden var et faktum og publikum var i fyr og flamme. Dette var det første store idrettsarrangementet med publikum i Norge siden Norge ble stengt og rundt 5000 mennesker hadde løst billett.

- Jeg tenkte at enten blir det Bislett eller så blir det Stockholm. Jeg skulle være klar rundt dette tidspunktet. Og, ja, da var jeg klar da, sier han til Nettavisen.

- Det å kunne gjøre dette foran det norske folk som har heiet og støttet opp om meg i mange år, med treneren min, venner, familie og sponsorer på siden her, det er veldig, veldig spesielt og et øyeblikk som kommer til å sitte igjen lenge., sier han.

LES OGSÅ: Sprintlegenden Boldon viste et klipp av Warholm til en bekjent. Da kom en spontan reaksjon på oppførselen hans: - Der har du problemet

Trener Leif Olav Alnes er glad rekorden ble satt på hjemmebane.

- Vår back up-plan var å springe i Stockholm. Og deretter Monaco. Men det er klart at du prioriterer hjemmebane når du kan. Jeg er veldig glad for at det ble Bislett. Det var fantastiske forhold. Det var helt fantastisk, sier han til Nettavisen.