Den utsatte kampen mellom Jerv og Åsane spilles på Starts hjemmebane Sør Arena i Kristiansand klokken 19.30. Det opplyser Jerv-trener Arne Sandstø i en SMS til NTB.

NFF bekrefter senere den samme informasjonen.

Jerv-trener Arne Sandstø er ikke særlig fornøyd med den avgjørelsen.

- Hadde du kommet i gamledager hadde det blitt fyr og en gøy kamp av dette. Dette er paradise hotel-generasjonen som er redd for å bli bløt på beina, sier Sandstø til Fædrelandsvennen.

- Det er ikke fair play at kampen spilles i kveld, mener Sandstø, som mener Jerv får en ulempe av å spille i kveld fordi laget hans varmet opp tidligere i dag, mens Åsane satt i garderoben.

Sandstø sier Jerv og Åsane var enige om at kampen burde blitt spilt til uka. Forbundet flyttet kampen til i kveld.

- Det blir kaotisk når de først nekter å stille opp til oppvarming og vi gjør som dommeren, sier Jerv-treneren videre.

- Det er flaut, det Åsane har gjort. Det er dommeren som bestemmer, sier Iman Mafi.

Det ene spilleminuttet som faktisk ble gjennomført på Levermyr ble preget av nærmest parodiske scener på en overfylt og gjørmete bane i Grimstad.

Ballen stoppet i vannpytter overalt, og det gikk kort tid før spillerne omringet dommeren med klager. Han valgte så å sende spillerne i garderoben. Nå er det usikkert hva som skjer videre.

Dommer Harald Røvig Sletner forklarer avgjørelsen om å sette i gang kampen på følgende vis.

- Min vurdering var at da vi ankom stadion før vi skulle varme opp, var den bedre og spillbar. Når vi setter i gang kampen, ser vi at det bare har blitt verre etter alt arbeidet med å fikse banen. Det var ikke forsvarlig å spille, ser vi når vi setter i gang, sier Sletner til NTB.

Saken vekker sterke reaksjoner landet rundt.

Grorud-trener Eirik Kjønø er sterkt kritisk til at kampen ikke ble flyttet til en annen bane. Hans mannskap kjemper i bunnen sammen med Jerv.

Ranheim-leder Frank Lidahl er også blant dem som reagerer.

Eliteseriens (delte) toppscorer Amahl Pellegrino følger dramatikken foran TV-skjermen. Han mener kampen aldri burde vært sparket i gang.

Les også: Offentlige feider, styrekaos og en svært dramatisk overgangssaga har skapt en bitter konflikt: - Vi ble opprørte da han bestemte seg for å bli (+)

- Det er helt uaktuelt for oss å slippe spillerne ut på denne banen, sa Åsane-oppmann og lagleder Odd Krister Føllesdal til Bergensavisen før oppsatt avspark.

Rundt klokken 13.00 foregikk det samtaler på klubbkontoret til Jerv.

- Vi kan ikke spille på denne banen. Det går ikke. Vi vil flytte kampen, bekreftet Føllesdal like etter klokken ett.

Avisen skriver at Jerv-spillerne kom ut til oppvarming og at dommerne har godkjent at kampen kan spilles, men at Åsane likevel nektet å spille.

15 minutter etter oppsatt avspark kom kampen likevel til slutt i gang, men etter rundt ett minutt spilt ble det klart at banen var umulig å spille på.

Til slutt sendte kamplederen lagene tilbake i garderoben, og det er foreløpig uvisst hva som skjer med de resterende 88 minuttene.

Åsane spiller for å sikre seg kvalifiseringsspill til Eliteserien, mens Jervs plass i divisjonen ikke ennå er trygg.