MANCHESTER CITY - LIVERPOOL 2-2:

Manchester City sto med 73 poeng etter 30 kamper i Premier League før søndagens storkamp mot Liverpool. De røde fulgte like bak med sine 72 poeng.

Etter søndagens møte på Etihad er det fortsatt ett poeng som skiller de to lagene. I en intens affære endte det med 2-2 og ett poeng til hvert av de to lagene.

City fikk en drømmestart på kampen da Kevin De Bruyne sendte vertene foran, men Diogo Jota utlignet for Liverpool ikke lenge etter. Gabriel Jesus sørget for at de lyseblå ledet til pause, men rett etter sidebyttet slo Sadio Mané til og utlignet til 2-2.

TV 2-ekspert: - Sjokkerende

TV 2-ekspert Erik Thorstvedt var imidlertid overrasket over det han fikk se fra Jürgen Klopps menn de første 45 minuttene og mente City var på et langt høyere nivå. Til tross for et mål, skapte nemlig Merseyside-laget svært lite før pause.

- Det sier litt om hvordan denne kampen har vært. Det har vært sjokkerende bra av Manchester City, jeg er faktisk litt sjokkert over kvalitetsforskjellen så langt.

LES OGSÅ: Ødegaard med perlemål for Arsenal, men skapte likevel debatt: - Fungerer ikke

- Liverpool hadde i hvert fall ikke kontroll bakover, der var det småpanikk. men de hadde heller ikke kontroll forover, de greide aldri å etablere noe eget spill. Det ble mye langt og det som skjedde var unøyaktig. Det var ikke det Liverpool vi er vant til å se. Det var uventa at de skulle bli så stressa av Manchester City, sa Thorstvedt.

Etter pause løftet imidlertid gjestene seg flere hakk og i tillegg til utligningen hadde de røde muligheter som gjorde at de kunne fått med seg alle tre poengene.

Det var likevel City som var aller nærmest et vinnermål. Helt på tampen ble Riyad Mahrez spilt gjennom av Kevin De Bruyne. Marokkaneren fikk en alle tiders sjanse, men valgte å chippe og avslutningen gikk langt over mål.

- Du får ikke en større sjanse enn det til å avgjøre kampen i siste minutt. For en pasning av De Bruyne. Alle trodde at han så etter Phil Foden. Jeg vet ikke hva Mahrez driver med da han chipper der. Innsiden av foten hadde vært nok her og da hadde Manchester City vunnet, mente tidligere City-keeper Peter Schmeichel ifølge BBC.

Drømmeåpning av City

Det var spilte snaue fem minutter da Kevin De Bruyne sendte hjemmelaget i ledelsen. City tok et raskt frispark og belgieren fyrte av fra rundt 20 meter med venstreslegga. Ballen endret retning i Joel Matip og dermed var Alisson Becker utspilt. 1-0!

Rett i forkant av scoringen hadde de lyseblå også hatt en gigantsjanse ved Rhaeem Sterling, men Liverpool fikk med nød og neppe ryddet unna i den anledning. Alisson vartet opp med en av sine sedvanlige kjemperedninger.

I det 13. minutt kom utligningen for de røde. Andy Robertson la først inn og ballen havnet hos Trent Alexander-Arnold på andre siden. Han sendte kula ut til Diogo Jota og portugiseren omsatte sjansen i mål, selv om Ederson var etter ballen.

LES OGSÅ: Ekspert hyller Helland: - Det er jo helt vanvittig. Høyt internasjonalt nivå

En gnistrende åpning på kampen og det skulle fortsette. City hadde et initiativ etter utligningen og skapte mye problemer for et litt ustødig Liverpool-forsvar.

Spesielt på kantene skapte vertene problemer for Liverpools to backer, noe som første til flere gode innlegg. Både Joao Cancelo og Kevin De Bruyne hadde sjanser, men det skulle drøye til 37 minutter før mål nummer tre kom i denne storkampen.

Timing av Jesus

City holdt trykket oppe etter en corner og Gabriel Jesus timet sitt løp perfekt da Cancelo løftet ballen fram. Brasilianeren kom seg inn bak Liverpools forsvar og foran nesa på keeper Alisson satte han ballen i tverrliggeren, ned og inn.

Rett før pause holdt Diogo Jota på å komme til en ny scoringsmulighet, men fikk ikke avsluttet. Aymeric Laporte gjorde en god jobb med å stoppe Liverpool-spissen.

LES OGSÅ: Etter tapet dukket det opp en video av Ronaldo. Nå granskes hendelsen

På overtid måtte Alisson ut i full strekk da John Stones kom til en god avslutning inne i boksen. Keeperen slo ballen i stanga og ut, men det var uansett blåst offside.

På tampen feide Phil Foden ballen i nettmaskene. Målet ble imidlertid ikke tellende siden dommer Anthony Taylor hadde tildelt Sadio Mané et frispark.

Etter første omgang var det dermed vertene som ledet 2-1 etter en intens affære.

Liverpool slo tilbake

Andre omgang var så vidt i gang da Liverpool slo tilbake. Mohamed Salah serverte Sadio Mané i bakrom med en strøken pasning og senegaleseren gjorde ingen feil.

Gjestene fortsatte den gode åpningen på andre omgang og noen minutter senere ble Diogo Jota satt opp i glimrende posisjon inne i boksen. Angrepsspilleren forsøkte å sette ballen inn ved lengste stolpe med utsiden av foten. Ederson reddet mesterlig.

City ville også være med på moroa og i det 62. minutt dro Gabriel Jesus av et par mann inne i boksen, før han avsluttet. Van Dijk fikk blokkert i siste liten.

LES OGSÅ: Peker ut erstatter for Klopp: - Tror ikke folk kjenner så godt til ham

Lik etter ble Sterling spilt igjennom og han satte ballen inn bak Alisson. Det kunne se ut som den tidligere Liverpool-spilleren var onside i det han løp gjennom, men VAR gransket bildene og konkluderte med at det var en marginal offside.

I det 71. minutt viste Salah seg fram. Egypteren dro seg innover og forsøkte å legge ballen i lengste hjørne. Laporte sto i veien og styrte ballen med låret til side for mål. Dommer Taylor fikk utrolig nok ikke med seg styringen og dømte utspark fra mål.

På overtid fikk Riyad Mahrez en enorm mulighet til å avgjøre det hele, men chippen fra City-spilleren gikk over og dermed endte det med 2-2 i Manchester.