RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dramatisk avslutning på Rally Monte-Carlo

Foto: REPORTER IMAGES (EPA)
Sist oppdatert:
Sebastian Loeb vant det tradisjonsrike rallyet for syvende gang.

Rallyet skulle avsluttes sent lørdag kveld, men arrangøren valgte å avlyse de to siste fartsprøvene på grunn av vanskelige værforhold og store menneskemengder langs løypa, noe som gjorde det farlig å kjøre.

Tre tilskuere måtte likevel til sykehus etter å ha skadd seg i fall på det glatte underlaget. To av dem pådro seg beinbrudd.

- Det var umulig å kjøre i sørpa. Det var etter hvert umulig å holde seg på veien, sa Loeb, som var helt enig i at de siste fartsprøvene ble avlyst.

Loeb, som i år kjører bare fire VM-runder, tok en overlegen seier i sin Citroën. Han seiret 1.39,9 minutter foran sin landsmann Sebastien Ogier, som ga Volkswagen en oppløftende 2.-plass i VM-debuten.

Loebs lagkamerat Dani Sordo på tredjeplass ble slått med nesten fire minutter.

Godkjent for Østberg
Østberg, som i år er fabrikkfører for Ford, hadde flere problemer i rallyet og tapte nesten seks minutter på et uhell på den 16. og siste fartsprøven. Dermed endte han drøyt 12 minutter bak vinneren i årets første VM-runde, men det ble likevel en godkjent plassering.

Han avanserte på lista da finnene Jari-Matti Latvala og Juho Hänninen og russeren Jevgenij Novikov kjørte ut og brøt på den første fartsprøven lørdag.

- Vi kom i mål, tok med oss viktige VM-poeng og har lært masse, sa Østberg.

- Selvfølgelig var det litt ergerlig med uhellet på den siste prøven som vi tapte mye tid på, men vi er utrolig glade for sjetteplassen sammenlagt.

Utfordrende
Rally Monte-Carlo er beryktet for sine utfordrende fartsprøver hvor underlaget fort kan skifte med både snø, is og bar asfalt på samme fartsprøve. For Østberg var det en utfordring å kjøre med piggdekk på bar asfalt, men en fartsprøveseier tredje dag viste at han kan takle det også.

Lørdag tok han 2.-plass på den vanskelig Col de Turini-prøven hvor Latvala, Novikov og Hänninen måtte bryte. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere