*Nettavisen* Sport.

Dramatisk avslutning på Rally Monte-Carlo

Foto: REPORTER IMAGES (EPA)

Sebastian Loeb vant det tradisjonsrike rallyet for syvende gang.

19.01.13 21:49

Rallyet skulle avsluttes sent lørdag kveld, men arrangøren valgte å avlyse de to siste fartsprøvene på grunn av vanskelige værforhold og store menneskemengder langs løypa, noe som gjorde det farlig å kjøre.

Tre tilskuere måtte likevel til sykehus etter å ha skadd seg i fall på det glatte underlaget. To av dem pådro seg beinbrudd.

- Det var umulig å kjøre i sørpa. Det var etter hvert umulig å holde seg på veien, sa Loeb, som var helt enig i at de siste fartsprøvene ble avlyst.

Loeb, som i år kjører bare fire VM-runder, tok en overlegen seier i sin Citroën. Han seiret 1.39,9 minutter foran sin landsmann Sebastien Ogier, som ga Volkswagen en oppløftende 2.-plass i VM-debuten.

Loebs lagkamerat Dani Sordo på tredjeplass ble slått med nesten fire minutter.

Godkjent for Østberg
Østberg, som i år er fabrikkfører for Ford, hadde flere problemer i rallyet og tapte nesten seks minutter på et uhell på den 16. og siste fartsprøven. Dermed endte han drøyt 12 minutter bak vinneren i årets første VM-runde, men det ble likevel en godkjent plassering.

Han avanserte på lista da finnene Jari-Matti Latvala og Juho Hänninen og russeren Jevgenij Novikov kjørte ut og brøt på den første fartsprøven lørdag.

- Vi kom i mål, tok med oss viktige VM-poeng og har lært masse, sa Østberg.

- Selvfølgelig var det litt ergerlig med uhellet på den siste prøven som vi tapte mye tid på, men vi er utrolig glade for sjetteplassen sammenlagt.

Utfordrende
Rally Monte-Carlo er beryktet for sine utfordrende fartsprøver hvor underlaget fort kan skifte med både snø, is og bar asfalt på samme fartsprøve. For Østberg var det en utfordring å kjøre med piggdekk på bar asfalt, men en fartsprøveseier tredje dag viste at han kan takle det også.

Lørdag tok han 2.-plass på den vanskelig Col de Turini-prøven hvor Latvala, Novikov og Hänninen måtte bryte. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.