STRØMSGODSET - HAUGESUND 3-2:

MARIENLYST (Nettavisen): Dermed kunne Godset juble for en drømmestart på sesongen.

Avgjørelsen falt 20 minutter før slutt da «Mos» dukket opp på en retur fra Haugesund-keeper Helge Sandvik og satte ballen i mål fra kloss hold. Målet må beskrives som en liten keepertabbe fra bortelagets burvokter.

Mos, som scoret fem mål på de tre siste rundene forrige sesong, fortsetter dermed der han slapp, og Godset har fått den starten på sesongen de drømte om.

Haugesund, til tross for at de lenge var med i kampen om poeng, imponert ingen i sesongens første runde.

LES: Kampen minutt for minutt

Kampen var bare 46 sekunder gammel da dommer Ola Hobber Nilsen dømte eliteseriesesongens første straffe, og den gikk til hjemmelaget. Jonathan Parr ramlet i bakken etter en duell med Sondre Tronstad, som protesterte stort.

Pedersen åpnet ballet

Marcus Pedersen sørget for drømmestart til Strømgodset da han sendte Helge Sandvik feil vei og satte en sikker straffe nede til høyre foran Godset-unionen, som i år står på motsatt side av banen.

Haugesund imponerte ingen i kampens innledning, men Godset slet med å omgjøre overtaket i store målsjanser. Og etter 24 minutter var det duket for utligning.

Ibrahima Wadji skaffet frispark alene med tre Godset-forsvarere, og pådro i samme slengen gult kort på Godset-kaptein Jakob Glesnes. Fra kanten av 16-meteren tok Alexander Stølås fart og hamret inn 1-1 med et fantastisk skudd oppe i høyre hjørne. Og vipps var lagene like langt.

Stortalentet scoret

Etter en drøy halvtime tok Godset tilbake føringen. 18-åringen Johan Hove, som skal ha tatt store steg i vinter, fikk ballen på 25 meter og fyrte løs. Det angret han ikke på, for ballen fikk en herlig bue og landet i nettet bak en utspilt Sandvik, som kanskje burde ha gjort en bedre jobb.

To minutter før pause utlignet Haugesund på nytt. Et skudd fra Niklas Sandberg smalt i tverrliggeren og ned på ryggen til en liggende Viljar Myhra, før den igjen spratt over mållinja på uheldig vis for Strømsgodset-keeperen. Dermed sto det 2-2 da lagene gikk til pause.

Andre omgang var lenge jevn og tett, og uten de helt store mulighetene. Men med 20 minutter igjen å spille var det duket for kampens femte scoring. Godset fikk frispark på 30 meter, og Glesnes bestemte seg for å dunke til.

Keepertabbe

Skuddet var knallhardt, men gikk rett på Sandvik, som på klønete vis glapp ballen rett ut til Mostafa Abdellaoue. På fem meter gjør ikke «Mos» feil, og dermed gikk drammenserne opp til 3-2. Men målet må Haugesund-keeperen ta på sin kappe.

På overtid fikk Mikkel Desler en gigantisk mulighet til å utligne med hodet fra fem meter, men backen klarte ikke å treffe ballen skikkelig.

Flere mål ble det dermed ikke, og dermed kan Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen juble for tre poeng i seriepremieren.

Godset fortsetter nå eliteseriesesongen med en knalltøff bortekamp mot Brann 7. april. Haugesund møter medaljekandidat Sarpsborg 08 på hjemmebane samme dag.