RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dramatisk da Stabæk sikret opprykket

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Adeccoligaen ble avsluttet på dramatisk vis.

Den siste serierunden i Adeccoligaen ble akkurat så spennende som man på forhånd hadde håpet på.

Før de åtte kampene som startet klokken 13 på søndag, hadde suverene Bodø/Glimt for lengst sikret opprykket til Tippeligaen. Men bak bodøværingene var det tett og jevnt.

Stabæk hadde andreplassen som ville sikre direkte opprykk til Tippeligaen, men møtte nettopp Bodø/Glimt hjemme på Nadderud i siste runde.

Bare poenget bak dem lå Hødd på tredjeplass, med en på papiret enklere motstand i Mjøndalen på bortebane. Dersom begge de to lagene sviktet, kunne dessuten Ham-Kam stjele den direkte opprykksplassen med hjemmeseier over Ranheim.

Hødd i føringen
Og da første omgang på de åtte arenaene var unnagjort, var det Hødd som lå an til direkte opprykk.

Laget ledet 1-0 over Mjøndalen, etter en tidlig scoring av Espen Standal, mens Stabæk stanget mot Bodø/Glimt uten å få hull på byllen i det kraftige regnværet i Bærum. I Hamar ble vertene utspilt av Ranheim, og da gjestene fra Trøndelag la på til 3-0 tidlig i andre omgang var det klart at Ham-Kam bare kunne glemme det direkte opprykket.

Så, i løpet av fem minutter tidlig i andre omgang, startet dramatikken for alvor

Alt snudde på fem minutter
Først dunket Mats Stokkelien inn Stabæks 1-0-scoring mot Bodø/Glimt etter et hjørnespark. Så kom meldingen om at Pål Alexander Kirkevold hadde utlignet for Mjøndalen mot Hødd.

Plutselig var Stabæk tre poeng foran Hødd i kampen om opprykksplassen, og bæringene lå an til et snarlig gjensyn med eliteserien - som de rykket ned fra i fjor.

Frynsete Stabæk-nerver fikk enda mer belastning da Zarek Valentin utlignet for Bodø/Glimt på Nadderud, men ikke lenge etterpå kom meldingen om at Mjøndalen hadde snudd kampen mot Hødd.

Så, kvarteret før full tid, la Mjøndalen på til 3-1, og alt var i realiteten avgjort.

Overraskende comeback
Det betyr at Stabæk er klare for tippeligaspill neste sesong. Etter de turbulente årene i Telenor Arena som endte med at laget vendte tilbake til Nadderud før 2012-sesongen, rykket laget ned fra Tippeligaen i fjor med bare 17 poeng på de 30 kampene.

De aller færreste hadde trodd at laget så kjapt skulle vende tilbake til den øverste divisjonen.

Kvalik-repriser
Tilfeldighetene ville ha det til at kvalikoppgjørene for tippeligaspill blir en ren reprise av siste serierunde i Adeccoligaen.

Hødd møter nemlig igjen Mjøndalen, som sikret sjetteplassen da Vard Haugesund vant 5-3 over kvalikkjempende Bryne med to scoringer helt på tampen av kampen.

Ham-Kam og Ranheim byttet enkelt og greit plasser på tabellen etter det som til slutt endte med 4-1-seier for Ranheim, og også disse lagene møtes igjen i playoff-spillet.

Både Elverum, Follo og Kongsvinger var allerede klare for nedrykk før siste serierunde. Vard Haugesund må slå følge ned til 2. divisjon, til tross for den sterke 5-3-seieren over Bryne, ettersom Ull/Kisa slo Kristiansund 2-0.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere