Dramatisk fall i Kitzbühel

Amerikanske Scott Macartney risikerer varige mén etter stygt fall i Kitzbühel.

19.01.08 18:20

Foto: (AP/Scanpix)

Amerikanske Scott Macartney skadet seg i en stygg ulykke under herrenes verdenscuprenn i utfor i Kitzbühel.

130 km/t
Amerikaneren, som fylte 30 år lørdag, mistet kontrollen i det siste hoppet ned mot mål, landet på hodet i den knallharde isen og ble slått bevisstløs.

En fartsmåling like før fallet viste at amerikaneren holdt rundt 130 km/t. Hjelmen gikk i stykker i fallet, og Macartney ble liggende livløs i målområdet, før han raskt ble tatt hånd om av medisinsk personell. Maccartney ble så fraktet i helikopter til sykehus.

- Akkurat nå går det ikke an å stille noen diagnose. Han var bevisstløs og ikke mulig å få kontakt med, men han rørte på seg, sier lege Ernst Raas som deltok i redningsarbeidet, ifølge Aftonbladet.se.

Fra sykehuset kom den første rapporten litt senere på ettermiddagen:

- Macartney har hjernrystelse og behandles på intensivavdelingen. Han har også en hevelse på hjernen, noe som er en svært alvorlig skade. Det er for tidlig å si om han kommer til å få varige hjerneskader, men det er en fare for det. Vi holder nå kontroll på trykket i hjernen hans, sier sykehusets sjefskirurg Günther Schwentner til tv4nyheterna.se.

Rennet ble stoppet i et kvarter etter ulykken, men fortsatte etter det. Hahnenkammrennet i Kitzbühel regnes som verdens tøffeste utforrenn.

Cuche vant
Sveitsiske Didier Cuche vant rennet, 27 hundredeler foran Bode Miller og Mario Scheiber på en delt andreplass. Cuche vant med det sin første seier i Kitzbühel på ti år.

Bjarne Solbakken be nummer 42 i rennet slått med nesten fire sekunder av Cuche.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.