Gå til sidens hovedinnhold

Dramatisk nyttårshopprenn

Anders Jacobsen kun 3,3 poeng fra pallen.

Det tradisjonelle nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen ble en dramatisk affære. Dagen startet fantastisk med lite vind og blå himmel, men tåke og ujevne forhold meldte seg etter hvert på i det tyske fjellet. Da finske Ville Larinto falt stygt etter et kjempehopp halvveis ut i den første omgangen, valgte juryen å ta en omdiskutert pause. Da de kom i gang igjen satte de ned farten og utøverne måtte hoppe under svært ulike forhold.

Larinto ødela forøvrig korsbåndet, og er ferdig for sesongen.

Samtlige hoppere fikk til slutt likevel fullført omgangen, men finaleomgangen ble avlyst og Simon Amman vant med et hopp på 131 meter.

Jacobsen nære pallen
Anders Jacobsen ble beste nordmann på fjerdeplass. Haugsbygd-gutten hoppet 127,5 meter og endte opp med 134,7 poeng. Han vant duellen mot slovenske Primoz Pikl og lå dermed godt an foran finaleomgangen, som det altså ikke ble noe av. Kun 3,3 poeng hadde Jacobsen opp til Adam Malysz, som ble nummer tre. Pavel Karelin tok andreplassen.

Larinto hoppet 140,5 meter
Bjørn-Einar Romøren hoppet lengst av de norske med 129,5 meter og vant sin duell. Han endte på en niendeplass. Også Anders Bardal gikk seirende ut av sin gruppe med 126,5 meter og 26. plass. Johan Remen Evensen tapte sin duell. Det samme gjorde Rune Velta, som hoppet mot uheldige Larinto. Finnen svevde utrolige 140,5 meter, og slo ut sin norske motstander til tross for et stygt fall. Larinto kom seg til slutt på beina, men så ut til å halte da han forlot bakken.

Tom Hilde, som vant fredagens kvalifisering, var siste nordmann utfor den tyske bakken. Han tapte duellen mot Thomas Morgenstern, som er en av kandidatene til å vinne den tysk/østerriske hoppuka sammenlagt. Hilde fikk vanskelige forhold og kom seg ikke lenger enn 115 meter.

Sjekk siste sportsnytt her

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken