RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dramatisk Old Firm

Foto: Ap/Scanpix
Sist oppdatert:
Målkalas, tre røde kort, straffe og norsk scoring.

Old Firm er betegnelsen på derbyoppgjørene mellom Rangers og Celtic i skotsk fotball. Søndag møttes de to Glasgow-lagene for 86. gang i seriespill og 98. gang totalt.

Og for er dramatisk møte det skulle vise seg å bli.

To røde for Celtic
Celtic, som topper den skotske serien og kunne ha sikret mesterligaplass med seier, fikk tidlig problemer mot vertene på Ibrox Stadium.

Rangers gikk opp i ledelsen etter elleve minutter etter et smakfullt dribleshow av Sone Aluko.

15 minutter før hvilen ble Celtics håp om utligning og poeng svekket da Du-Ri Cha ble sendt av gresset med et noe tvilsomt rødt kort.

Andreomgangen begynte ikke stort bedre for gjestene, som ble redusert til ni spillere etter at Victor Wanyama var stygg og styrtet inn i en takling med begge føttene.

Deretter var det fritt fram for Rangers. Målscorer Aluko haltet av banen til stående applaus, og Andrew Little overtok spissplassen. Etter noen få sekunder på gressmatta hadde sistnevnte tegnet seg på scoringslista.

Fem minutter senere sto det 3-0 til Rangers, etter at Lee Wallace avsluttet et nydelig angrep med scoring.

Celtic med forsøk på snuoperasjon
Derbyoppgjøret virket å være avgjort, men dramatikken ville ingen ende ta.

To minutter før ordinær tid dro dommeren opp dagens tredje røde kort, og Rangers måtte fullføre kampen med ti spillere - én mer en Celtic.

Samtidig fikk gjestene straffe og fikk muligheten til å redusere til 3-1.

Det gjorde de, etter et sikkert straffespark av Scott Brown.

Men med fire minutter igjen på kampuret skulle det være umulig for Celtic å score ytterligere to mål og stjele med seg ett poeng.

Eller?

Celtic ligamester for første gang på fire år
På tampen av kampen ble en nordmann midtpunkt for alles oppmerksomhet da han satte inn 3-2-målet. Midtstopper Thomas Rogne headet ballen i mål på frispark, og Celtic-fansen ante en sensasjonell snuoperasjon.

Men fire minutter tillegg ble for lite, og kampen endte med 3-2-seier til Rangers.

Celtic står fortsatt med 75 poeng og er fortsatt ikke sikret Champions League-plassen.

Rangers, som har vunnet den skotske serien de tre siste årene, fikk med segtre viktige poeng og står med 57 poeng etter 31 serierunder. Motherwell jager kun tre poeng bak.

Etter 33 serierunder deles lagene i to etter plassering på tabellen. De seks øverste lagene spiller mot hverandre igjen, slik at de ender opp på 38 kamper. Celtic trenger derfor kun én trepoenger til og bedre målforskjell enn Rangers for å hente hjem ligagullet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere