ZENIT - BENFICA 3-2:

Det var ikke optimale forhold i Russland på tirsdag. Det var bikkjekaldt, og banen så langt ifra bra ut.

Fargen på gressmatta var en blanding av brun, grå og noe grønt. Viasat-kommentator Roar Stokke valgte faktisk å fortelle seerne at det ikke var noe galt med tv-skjermene deres - det var faktisk sånn banen så ut.

Det ble imidlertid en dramatisk kamp på Petrovski Park. Det sto 2-1 til Zenit, men i det 88. minutt utlignet Benfica etter en keepertabbe.

Men minuttet senere scoret Roman Sjirokov og sendte hjemmelaget til himmels. Det endte 3-2 på potetåkeren i Russland.

Benfica tok ledelsen
Etter en svært rolig start på den dårlige gressmatta på Petrovski park, fikk Benfica fikk frispark like utenfor sekstenmeteren etter 20 minutter.

Oscar Cardozo skjøt i det høyre hjørnet og reservekeeper Yuri Zhevnov måtte gi retur. Der var Benfica-back Maxi Pereira på plass og satte enn ledermålet.

Men bare sju minutter senere slo hjemmelaget tilbake. Thomas Hubocan slo inn til Roman Sjirokov, som satte ballen i det lengste hjørnet fra 13-14 meter.

Etter scoringen bølget spillet fram og tilbake, men det sto 1-1 til pause.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Dramatiske sluttminutter
I annenomgang var Benfica best i starten, men det var Zenit som skulle få mål. Vladimir Bystrov serverte Sergej Semak, som vendte opp og satte ballen i mål.

Tre minutter før full tid så det ut til at hjemmelaget hadde rotet bort seieren.

Nicolas Gaitan skjøt på keeper Zhevnov, og keeperen klarte ikke å holde ballen. Oscar Cardozo var framme på returen, og utnytte keepertabben.

Zenit klarte imidlertid å sikre seg seieren. Minuttet senere havnet ballen hos Roman Sjirokov i straffefeltet. Han rundet keeper og satte inn 3-2.

Det ble også sluttresultatet. Dermed tar Zenit med seg en ettmålsledelse til returoppgjøret i Portugal. Der vil kampen garantert bli spilt på en bedre gressmatte.

Se høydepunktene her:

HTML EMBED