NORGE - DANMARK 22-19 (12-9):

KUMAMOTO (Nettavisen): Norge fikk en verst tenkelig start i søndagens storkamp mot Danmark. Likevel sørget en kruttsterk snuoperasjon for at Norge hadde overtaket da kampen skulle avgjøres.

Det taklet håndballjentene godt og sikret en svært viktig seier i hovedrunden.

Blant de mer sentrale norske spillerne i kampen, var Emilie Hegh Arntzen. Den norske bakspilleren hamret inn at de avgjørende målene like før slutt, og var strålende fornøyd etter kampen.

- Det var deilig. Det var en litt tøff start der på 5-0, men så lenge det ender som dette så går det helt fint, sier Emilie Hegh Arntzen til Nettavisen.

Les også: Program håndball-VM 2019 kvinner

Også Camilla Herrem var strålende fornøyd med hvordan laget slo tilbake etter den vonde starten på kampen.

- Fytti grisen. Det har var imponerende. Selv om vi har en litt trøblete start på førsteomgang, så ser du at vi klarer å tette igjen. Vi klarer å løpe inn noen enkle mål. Da ser du at alle vokser på det. Jeg føler vi bare er «grævelig» store ute på banen der. Jeg føler alle var «der», og det er bare en så fantastisk god følelse, sier Herrem.

Håpløs norsk start: - Hva er det vi driver med?

Danmark startet kampen klart best, mye takket være godt forsvarsspill og en frisk Sandra Toft i Danmark-målet. Etter fem minutter var danskene oppe i en 5-0-ledelse, og landslagssjef Thorir Hergeirsson tok en tidlig timeout.

- En verre start enn dette, er det ikke mulig å få. Hva er det vi driver med? Vi trenger en alvorsprat fra landslagssjefen, sa TV3-kommentator Daniel Høglund etter marerittstarten.

- Vi er veldig stressa nå og når man er stressa, blir det ofte lite kommunikasjon i forsvar og større og større avstander. Det har vært lite tett i åpningen her, i forsvaret, la ekspert Gunnar Pettersen til.

Etter timeouten klarte endelig Stine Bredal Oftedal å bryte gjennom det danske forsvaret, og kapteinen satte inn Norges første mål for dagen.

Snudde til pause: - De er sjokkerte

Toft, som kanskje har vært mesterskapets beste målvakt så langt, åpnet kampen svært godt. Selv om Norge etter hvert klarte å forsterke eget forsvar, sørget Tofts storspill for at danskene ledet med fire mål etter et kvarters spill.

Norge slet stort utover omgangen de gangene laget måtte spille i etablert angrep. De tekniske feilene florerte, og det samme gjorde også skuddbommene.

Les også: Gjør radikale endringer i håndball-VM

I de siste minuttene før pause så det imidlertid ut til å løsne. Silje Waade, Kari Brattset Dale og Heidi Løke sørget sammen for at Norge plutselig var oppe i en tremålsledelse da pausesignalet gikk i Aqua Dome i Kumamoto.

Der Danmark scoret fem ganger i løpet av kampens fem første minutter, fulgte de opp med kun fire mål på de neste 25 minuttene.

- De er sjokkerte. De tror ikke det de har opplevd det siste kvarteret, utbrøt TV3-Høglund om danskene da det plutselig løsnet for Norge og kampen ble snudd fullstendig i løpet av noen få minutter.

Nevnte Løke gikk for øvrig ned for telling i en duell like før pause og måtte få behandling på sidelinjen.

Stor spenning

Der Norge slet i kampens første minutter, så de norske spillerne ut til å være langt varmere i trøya i de første minuttene etter pausen. De norske scoringene fortsatte å komme, men det gjorde også danskenes.

Sandra Toft så i tillegg ut til å ha funnet tilbake til den formen hun tidvis viste før pause, og Danmark klarte å hente inn Norges ledelse til kun ett mål.

De to rivalene fortsatte å knive gjennom kampen, der Norges ledelse bølget frem og tilbake fra ett til to mål.

Danmark kunne fått en vei tilbake inn i kampen igjen da Silje Waade fikk en tominutters utvisning med knappe ti minutter igjen av kampen. De to minuttene taklet de norske kvinnene i stedet godt, både i angrep og forsvar.

Til slutt var det Norge som kunne juble for 22-19-seier i rivaloppgjøret.

Jevnt i gruppen

Tidligere på kvelden vant Tyskland mot Nederland og tok med det ledelsen i Norges gruppe i hovedrunden. Resultatet gjorde samtidig at Nederland ikke fikk en luke i toppen av gruppa, men åpnet heller kampen om semifinale-plass.

Med de første kampene av hovedrunden unnagjort, ser Norges gruppe slik ut:

Slik er Norges neste kamper i hovedrunden:

Mandag 9.12 kl. 12:30: Norge - Sør-Korea
Onsdag 11.12 kl. 12:30: Norge - Tyskland

Semifinalene spilles fredag 13.12 og finalen 15.12. Om Norge blir å se i de kampene, gjenstår å se.