Gå til sidens hovedinnhold

Dramatisk Soton-seier

Southampton tok et stort steg unna bunnstriden da Brett Ormerod sikret tre poeng med sin scoring fem minutter før slutt i det dramatiske hjemmemøtet med Charlton.

Southampton var det klart beste laget i første omgang hjemme på St. Mary's. Det var spilt seks minutter da en corner fra venstre til slutt endte på foten til Michael Svensson. Svensken satte ballen enkelt i mål fra to meter.

I omganges siste minutt doblet vertene ledelsen. James Beattie ble spilt fri på høyresiden, og la fint ut i feltet hvor Brett Ormerod (bildet) enkelt kunne bredside ballen i mål fra sju meters hold. Hjemmelaget kunne ta pause med en grei 2-0-ledelse, og hadde tilsynelatende kampen i sin hule hånd.

Parker-show

Etter hvilen stjal imidlertid Charltons stjerneskudd Scott Parker showet. Omgangen var 20 sekunder gammel da 23-åringen banket ballen i mål fra 25 meter, bak en sjanseløs Antti Niemi i Soton-målet.

Scott Parker har hatt en fantastisk høst på fotballbanen. Strålende spill for overraskelseslaget Charlton sikret han en plass i Sven-Göran Erikssons landslagstropp, hvor han fikk sin debut i oppgjøret mot Danmark forrige måned. I dag var han banens beste spiller, og det var ikke tilfeldig at 23-åringen var sist også på Charltons utligning.

Om 1-2 målet var en perle, var utligningen nesten vakrere. Landslagsspilleren avanserte mot vertenes mål, så opp og slrudde ballen elegant i vinkelen fra 25 meter.

Nesten for Claus

Sjokkerte Saints-fans måtte konstatere at Englands nye stjerneskudd egenhendig hadde snudd kampen. Hjemmelaget ga imidlertid aldri opp, og ti minutter før slutt var Claus Lundekvam nære å score sitt aller første Premier League-mål. Landslagskapteinens knallharde heading ble imidlertid stoppet på streken. Selvsagt av allestedsnærværende Scott Parker.

Hjemmepublikummet trengte likevel bare å vente seks minutter på seiersmålet. Etter mye klabb og babb i Charlton-forsvaret kjempet Brett Ormerod inn sitt andre for dagen.

- Det var som en cup-kamp - frem og tilbake i et voldsomt tempo, sa en glad matchvinner til Sky Sports etter kampen.

- Vi har scoret fem mål på de siste to kampene og viser at vi er et underholdende lag. I dag er vi kjempeforøy med sieren og tre poeng. Vi viste styrke og moral, sier Ormerod, som var nær å legge på til 4-2 på overtid.

Burde ordnet hat-trick

- Jeg skulle selvsagt laget hat-trick, men Sean Kiely kom fint ut og reddet skuddet, sier Ormerod. Nå vil Soton-spissen løfte blikket og se oppover på tabellen.

- Hvis vi fortsetter som dette kan vi klatre enda høyere. Vi startet sesongen bra, men har slitt i det siste. Men vi tok en sterk seier mot Portsmouth på onsdag, og klarte heldigvis å hale det i land i dag, sier hjemmelagets store spiller.

Med dagens seier er Southampton oppe på 8. plass, to poeng bak Charlton og med i kobbelet som jager fjerdeplassen og den siste billetten til neste års Champions League.

HTML EMBED
Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot