STUTTGART - BORUSSIA DORTMUND 2-3:

Borussia Dortmund var i trøbbel mot Stuttgart lørdag. Vertene tok ledelsen i første omgang, men etter pause slo Erling Braut Haalands klubb tilbake.

Tre poeng var uhyre viktig for Dortmund med tanke på sjansen for å spille i Champions League neste høst. Hadde det blitt tap lørdag, ville klubben vært 10 poeng bak den viktige fjerdeplassen Med lørdagens seier er det nå sju poeng opp.

- Et eller annet skjedde

Sasa Kalajdzic og Dani Didavi scoret for Stuttgart, mens Jude Bellingham, Marco Reus og Ansgar Knauff nettet for gjestene. Erling Haaland gikk nok en gang målløs av banen, men vartet opp med en fin assist på det tredje målet.

LES OGSÅ: Tidligere Premier League-spiller med brannfakkel om Uniteds jakt på Haaland

Da lagene gikk til pause var det en episode som vakte oppsikt. Veteran Mats Hummels satt plutselig nede ved reklameveggen og fikk behandling, uten at noen helst visste hva som hadde skjedd. Midtstopperen så «groggy» ut der han satt.

- Det var et eller annet som skjedde mot slutten. Det var enten at han fikk et slag eller ble litt ut av seg eller så har han rett og slett gått på en liten energilekk ute på der. Det skal godt gjøres at han kommer ut igjen. Det var et eller annet som skjedde helt på slutten, sa Viasats Jan Åge Fjørtoft om hendelsen i pausen.

Det er fortsatt ikke helt klart hva som faktisk skjedde med Hummels, men tyskeren var tydelig preget da han etterhvert ble hjulpet ut i spillertunnelen.

Havnet i trøbbel

I lørdagens kamp mot Stuttgart havnet Dortmund altså tidlig under..

Det var Sasa Kalajdzic som sendte Stuttgart i føringen etter 17 minutters spill. Han stanget ballen i en vakker bue over Dortmund-keeper Marwin Hitz.

LES OGSÅ: Bildene av Haalands far gikk verden rundt: Hevder det skapte reaksjoner innad i Manchester United

- Hvis det er en ting Borussia Dortmund har snakket om på spillermøtene før denne kampen, så er det å unngå innlegg imot. Og der dukker han opp. Kalajdzic. For en heading, det er elegant, sa Viasats kommentator like etter scoringen.

Dortmund virket å være litt på gyngende grunn innledningsvis i kampen, men utover i første omgang kom gjestene mer og mer med.

Haaland og hans lagkamerater klarte imidlertid ikke å skape de helt store sjansene og slik sett var det ikke ufortjent at vertene ledet til pause.

LES OGSÅ: Ber Haaland droppe Manchester City: - Arrogansen hans passer bedre i United

I andre omgang tok det ikke mange minuttene før Dortmund slo tilbake. Kun få minutter av omgangen var spilt da Giovanni Reyna fant Jude Bellingham. Engelskmannen hadde få problemer med å sette inn 1-1 fra god posisjon.

Snudde kampen

Fem minutter senere var Dortmund i ledelsen. Målet kom etter glitrende angrepsspill. Reyna fosset fram på høyresiden og tok med seg Mateu Morey. Han spilte mot Haaland, som hoppet over ballen, og dermed endte den hos Marco Reus. Han fikk stå helt alene å sette inn Dortmunds andre.

Etter 78 minutter slo Stuttgart tilbake. Vertene kontret og ballen havnet til slutt hos David Didavi. Han kunne enkelt trille ballen i mål.

LES OGSÅ: Haaland-agent avfeier pengesak: - Falske nyheter sprer seg raskt

Ballen rakk imidlertid knapt å komme i spill igjen før Dortmund var tilbake i ledelsen. Ansgar Knauff fikk ballen av Haaland, før han på elegant vis dro seg fri og la ballen i motsatt hjørne fra rundt 17 meters hold.

Flere mål ble det ikke og Dortmund kunne innkassere tre viktige poeng.