Gå til sidens hovedinnhold

Drapstrusler mot fotballdommer

Fotballdommer Urs Meier har fått drapstrusler fra rumenske fans etter at Martin Laursen utlignet fire minutter på overtid i Parken onsdag.

Den rumenske sportsavisen Pro Sport valgte dagen etter kampen å offentligjøre sveitserens e-mail adresse. Det resulterte i over 30 000 hatbrev.

Men den verste meldingen ble lagt igjen på fotballdommerens telefonsvarer, hvor en person med gebrokkent engelsk kommer med mordtrusler.

- Hva slags verden er det vi lever i? Hvis truslene ikke stopper innen mandag, må jeg vurdere å få meg politibeskyttelse, sier dommeren til avisen Blick.

Romanias president vil protestere

Romanias president Ion Iliescu oppfordrer landets fotballforbund til å protestere til UEFA over den sveitsiske dommeren Urs Meier etter Danmark-kampen onsdag.

Rumenerne føler seg bortdømt av den sveitsiske dommeren. Først fikk Danmark tildelt et tvilsomt straffespark, og siden lot han kampen gå fem minutter på overtid. Det var da Martin Laursen utligning til 2-2 kom.

Nyhetsbyrået beskylder dommer Meier for bevisst å trekke ut tiden, og får tilsynelatende støtte av landets president.

- Det vil være normalt å reagere på det. Det er synd for våre gutter, som sto på og fikk en meget respektabel resultat, sier Iliescu.

Tvilsomt at protesten går gjennom

Det er tvilsomt om UEFAs høye herrer gjøre noe annet enn å avvise en eventuell protest. Rumenerne protesterte også etter kampen mot Norge i Oslo, hvor Norge utlignet på en feil idømt straffe. TV-bildene viste tydelig at det var John Carew som handset. Den protesten førte ikke fram.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene