Drar til giroen for å finne Tour de France-formen

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

- Jeg har store forhåpninger, men lave forventninger, sier Cadel Evans.

Den australske sykkelstorheten Cadel Evans håper en overraskende avkjørsel innom Giro d'Italia skal hjelpe ham å finne formen til sommerens Tour de France.

Den risikable endringen i rittprogrammet kommer som et resultat av 36 åringens variable form denne våren.

Evans minglet seg riktignok med de beste under Tour of Oman i februar, men fremsto like slapp som overkokt pasta i Tirreno-Adriatico tre uker etter.

Etter en anonym oppvisning på Korsika i slutten av mars under Critérium International – hvor australieren blant annet måtte se seg slått av Andy Schleck på en sju kilometer lang tempoetappe – bestemte BCM-rytteren seg for å stille til start i giroen 4. mai.

Ambisjonene for corsa rosa er like avmålte som prestasjonene som ligger bak ham denne sesongen. Usikker på sin egen form etter bare tre uker med mental og fysisk forberedelse, håper Tour de France-vinneren fra 2011 likevel å finne tilbake til formen for to sesonger siden.

- Formen min blir stadig bedre. Den er mye bedre enn ved starten av året iallfall. Jeg får se hva jeg kan få til her etter en liten måned med forberedelser. Jeg har store forhåpninger, men lave forventninger, sier en enigmatisk Evans til et samlet pressekorps i Napoli torsdag.

- Jeg håper å få noen resultater fra giroen. Jeg vil tilbake til mitt beste nivå, enten under denne giroen eller før touren. En av delene eller begge hadde vært strålende.

Liker seg i Italia
Giro d'Italia 2013 har sin grande partenza i pizzabyen Napoli lørdag og blir Evans tredje deltakelse. Han debuterte i 2002 med en lovende 14. plass, men returnerte ikke før 2010 da han endte som femtemann i sammendraget og kapret en minneverdig etappeseier på grusveiene til Montalcino.

- Jeg har mange gode minner fra giroen. Jeg har vunnet en etappe her og har også noen andreplasser. Men den seieren var noe helt spesielt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

- Jeg vet ikke om jeg er på det samme nivået som de andre som har forberedt seg i åtte måneder allerede. Jeg har bare noen få uker med forberedelse. Jeg skal prøve å kjøre så godt som mulig med den formen jeg har.

Tour de France er kanskje den mest etterspurte, men Evans ser også de unike aspektene ved Giro d'Italia og verdsetter den entusiastiske italienske fansen som omkranser løypa.

Hans feilfrie beherskelse av det italienske språket, kombinert med en vennlig fremtoning, har også gjort han til en liten favoritt hos den lidenskapelige tifosien.

- Touren er veldig prestisjefyll og kanskje mer berømt, men giroen handler mer om lidenskapen til fansen som besøker rittet. Det er absolutt en helt egen atmosfære her som mange verdtsetter.

- Jeg kjenner de fleste stedene og etappene fra før. Vi kan forvente oss et spennende giro. Traseen er veldig tøff, mange bratte fjell og tempoen er også kupert. Mange lag kommer her med klatreorienterte lag, hvilket gjør det flate etappene også interessante, avslutter Evans.

BMC til Giro d'Italia 2013: Adam Blythe, Steve Cummings, Klaas Lodewyck, Steve Morabito, Daniel Oss, Ivan Santaromita, Danilo Wyss, Cadel Evans og Taylor Phinney.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.