Gå til sidens hovedinnhold

Drept i machete-angrep

Nasjonens idrettshelter slipper ikke unna grusomhetene i Kenya.

Det er en svært ustabil sitausjon i Kenya og nå kjemper også en av landets store idrettshelter for livet. Han skal ha blitt angrepet av en gjeng med machete-kniver i hjemlandet.

Luke Kibet vant mennenes maraton under friidretts-VM i fjor og er en av landets største løperstjerner. Han har overlevd angrepet i motsetning til landsmannen Luca Sang som døde. Dette melder AIPS.

Lucas Sang løp for 4x400 meter-laget til Kenya under OL i Seoul i 1988. Han ble drept torsdag og kroppen deretter brent. Overfallet skjedde da han var på vei hjem i byen Eldoret. Her har det oppstått voldsomme tilstander under opptøyene i Kenya.

Det er stridigheter mellom ulike stammer som har ført til opptøyene i Kenya. Sang og Kibet tilhørte Kalenjin-stammen. Rivaliseringen med Kikuyu-stammen er grunnlaget for drapet.

Eldoret er oppholdstedet til mange av de gode kenyanske løperne og det er her stridighetene har nådd klimaks. Rundt 40 mennesker skal ha blitt brent levende, de fleste av dem kvinner og barn, skal ha blitt brent levende da de prøvde å søke tilflukt i en kirke i byen. Den nederlandske ambassaden har tatt ansvaret for å evakuere idrettsutøverne fra byen.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden