Dresser seg opp til nabostrid

Mandag presenterte svenskene sin nye langrennstrikot. Tirsdag kom Norges tilsvar. Det skal ikke stå på utstyret i Torino.

31.01.06 13:37

Den svenske superdrakten er produsert av Craft og har fått navnet Shark Racing Suit.

- En revolusjonerende drakt, sier produktsjef Jonas Peterson Expressen. Peterson har brukt de svenske toppløperne Mathias Fredriksson og Emelie Öhrstig som konsulenter.

- Drakten stabiliserer musklene, røper en fornøyd Öhrstig.

Forklaringen er en ny type stoff som gir musklene ekstra støtte.

Den norske superdrakten, spesialdesignet for sprinterne, er utviklet av Swix i tett samarbeid med NTNU i Trondheim.

- Vi har jobbet veldig hardt med å komme frem til en egen sprintdress. Når du går en sprint, som er en kort distanse, og spesielt på skøyting, så er det mer eksplosivitet i musklene og andre bevegelser enn i vanlig langrenn. Riktig plassering av disse stoffene gir ekstremt og riktig press på musklene. Stoffet demper også vibrasjonene i musklene og bidrar til at utøverne får mye mer kraft ut av frasparket, forklarer produktsjef for tekstiler i Swix, Britt Pettersen Tofte, i Aftenposten.

Tor Arne Hetland, nærmere presentasjon overflødig, har vært konsulent for Swix.

Utseendemessig er de to superdraktene til forveksling like. Begge har hette og er ekstremt tettsittende – og minner sånn sett om skøytedrakter.

De nye trikoten blir trolig testet ut i konkurranse for første gang under verdenscupen i Davos kommende helg. Det endelige svaret på hvem som er kommet lengst i det svensk-norske opprustningskappløpet får man imidlertid ikke før i Torino. Det er der det handler om edelt metall.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.