Drillo: - Angrer på uttaket

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

Landslagssjef Egil Drillo Olsen fikk se Magne Hoseth score tre mål på åtte minutter. Nå kan det bli landskamp likevel.

01.08.09 23:32

MOLDE - START 8-1:

MOLDE (Nettavisen): Tirsdag tok Drillo ut en tropp uten Molde-spillere til VM-kvalifiseringen mot Skottland. Etterpå fikk han kritikk av Molde-trener Kjell Jonevret for ikke å ha ringt og bedt om status.

Lørdag var Drillo på plass i Molde, både for å snakke med Jonevret og for å se kampen mellom Molde og Start.

Og for en oppvisning han ble vitne til. Molde valset over sørlendingene og vant 8-1. Spesielt imponerende var midtbanespilleren Magne Hoseth, som scoret tre mål på åtte minutter i første omgang.

- Når du ser kampen Magne leverer i dag, er det lov til å angre på landslagsuttak, innrømmer Drillo etterpå.

- Magne gjør en kjempekamp her i dag. Det kommer jeg ikke utenom. Fortsetter han slik som i dag er det store muligheter for at jeg tar han ut til neste landslagstropp, sier Drillo som samtidig åpner for Hoseth allerede mot Skottland.

- Det er lov til å ta ut nye spillere etter et landslagsuttak. Folk kan melde forfall og da kan jeg hente Magne inn i troppen, sier Drillo.

Genial Hoset
Hoseth-showet mot Start begynte etter halvtimen spilt. Først mottok han ballen inne på Starts høyreside, dro av Starts svake venstreback Branislav Milicevic, tok ballen med seg inn i banen med Start-forsvaret som tilskuere - og banket ballen i mål bak Kenneth Høie.

Fire minutter senere fikk Hoseth igjen vist fram venstrefoten, da han elegant plasserte ballen høyt og utakbart bak Høie fra 18 meters hold.

Fem minutter før hvilen fullførte Hoseth sitt hat trick på straffespark.

- Magne er både kreativ og god defensivt. Men Magne er i første rekke genial til å vurdere når spillere går i bakrom, og så spille dem fri. I dag leverer Magne noen klassepasninger, og så scorer han jo tre mål, da, konstaterer Drillo.

Klar for Norge
For Drillos gjennombruddshissige spillestil kan nettopp Hoseths forløsende bakromspasninger komme godt med i de avsluttende kampene i VM-kvaliken. Hovedpersonen selv mener han er klar for landslaget.

- Jeg er klar for spill for Norge. Jeg må nok tilbake til FC København-perioden min for å finne en like god form som jeg er i nå. Jeg har ikke vært klar for landslagsspill tidligere i sesongen, men nå føler at jeg har noe å tilby landslaget, sier Hoset, som fikk sin siste landskamp 29. januar 2006 på landslagets fatale USA-turné under Åge Hareides ledelse.

- Hva kan du tilføre landslaget?

- Jeg har arbeidet ekstremt mye med det defensive i spillet mitt, samtidig som jeg er kreativ offensivt. Jeg har en tanke bak det jeg gjør og et overblikk som jeg forsøker å utvikle hele tiden, sier Hoseth, og poengterer dermed mye av det samme som Drillo.

- Jeg tar ikke av på grunn av spillet i dag, men selvfølgelig er det artig når det klaffer slik som det gjør mot Start, sier Hoseth.

Best i Tippeligaen
Start-spiller og tidligere lagkamerat Bernt Hulsker mener ingen spillere i Tippeligaen kan måle seg med Hoseth når han er i form.

- Magne bedrev lekestue med oss. For meg er han den beste spilleren i Tippeligaen, sier Hulsker som så sin heading gå i tverrliggeren i første omgang.

- Vi taper fullt fortjent mot et strålende fotballag.

Før Hoseth satte i gang med sin målorgie hadde Vegard Forren sendt Molde i ledelsen etter Makhtar Thiounes presise frispark traff ham i pannebrasken. Midtstopperen stusset ballen i mål bak en utrusende Start-keeper Kenneth Høie. Molde la på til 2-0 i det tjuende minutt. Josè Mota bokførte sitt sjette mål i årets Tippeliga, da den brasilianske spissen sendte ballen kontant i mål fra ti meter etter innlegg fra Mattias Mostrøm.

Etter hvilen fortsatte hjemmelaget stormløpet mot Start. Tippeligaens toppscorer og United-klare, Mame Biram Diouf, headet inn sitt 14 mål for sesongen i det 60. minutt. Ti minutter før full tid la innbytter Rune Ertsås på til 7-1 etter en iskald avslutning alene med Kenneth Høie – etter å ha blitt frispilt av Magne Hoset. Ydmykelsen var total for Start da samme Ertsås fant Josè Mota som alene i Starts femmeter headet inn 8-1.

Ville hjem
For Start ble Molde-oppholdet et mareritt. Sjelden har Start framstått så svake og vaklende i forsvar og samtidig tannløse i det offensive spillet. Laget fra Kristiansand fikk forært et trøstemål av Molde-keeper Knut Lillebakk.

Start-trener Knut Tørum ville kjappest mulig hjem til Kristiansand etter det ydmykende 1-8-tapet.

- Vi må bare være ydmyke nok til å si at vi ikke viser de noe som helst motstand. Vi må komme oss hjem herfra så fort som mulig. Det er det jeg tenker på nå, sier en skuffet Start-trener.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.