*Nettavisen* Sport.

Drillo: - Brutalt mot Espelund

Foto: Heiko Junge / Scanpix.

Landslagssjef Egil Drillo Olsen har lite til overs for kaoset i Norges Fotballforbund.

29.10.09 06:55

TV2 lettet på NFF-sløret og presenterte kaoset i fotballforbundet i dokumentaren «Spillet i bakrommet» onsdag kveld. Maktintrigene som førte til at generalsekretær Karen Espelund måtte gå, fikk nye bein å gå på etter kveldens avsløringer.

Drillo kritisk
Det kom frem av dokumentaren at landslagssjef Egil «Drillo» Olsen er en av dem som er svært kritisk til måten generalsekretær Karen Espelund har blitt behandlet på av forbundet:

- Dette er brutalt mot Espelund. Jeg synes synd på Karen i denne sammenhengen, røper «Drillo» i dokumentaren som presenterer fasaden bak maktspillet.

Om maktspillet har preget det norske landslaget er uvisst, men dokumentaren tegnet opp nedturene i VM-kvalifiseringen i tråd med bakrommets utfordringer gjennom det siste året.

- Nærmere VM kunne vi ikke kommet, innrømmet Kåfjord.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hindret avtale
Bakgrunnen for Espelunds avgang var at flere av de ansatte i fotballforbundets administrasjon varslet fotballpresident Sondre Kåfjord om misnøye med Espelund og hennes lederstil. I dokumentaren kom det frem at markedssjef Ronny Aasland og flere andre medarbeidere planla å gå ut av fotballforbundet for å starte et privateid selskap bak ryggen på generalsekretæren. Selskapet skulle selge fotballen i sponsormarkedet. Aasland ønsket å tjene mer penger i egen agenda, men forslaget ble stoppet av Espelund.

TV2 kunne fortelle at Karen Espelunds ti år lange periode i fotballforbundet har gitt en eventyrlig utvikling. NFFs økonomi har gått rett i været, og antall norske fotballklubber har steget med 10.000 lag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Terje Bendiksby/SCANPIX

En hummer
Om hvorfor fotballpresidenten valgte å trekke seg, hadde han følgende svar:

- Det vil jeg ikke gi noen kommentar på. Dette er en sammensatt sak. Hadde jeg levd i sjøen hadde jeg vært en hummer. Det er fordi jeg synes hummeren er så lur når han kryper inn i hula si og har full oversikt over verden, men ingen i ryggen, var Kåfjords svar.

Yngve Hallèn er innstil som ny fotballpresident. Det lyktes ikke ANB å få en kommentar til dokumentaren fra Hallèn onsdag kveld.

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.