*Nettavisen* Sport.

Drillo: - Selv Messi opplever måltørke

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Landslagssjefen gir blaffen i statistikk og lar seg imponere av Norges nye spisskomet.

12.10.12 09:06

BERN (Nettavisen): Alt tyder på at Haugesunds Alexander Søderlund blir enslig spiss når Norge møter Sveits på Stade de Suisse fredag kveld.

Det vil i så fall være karrierens desiderte høydepunkt for 25-åringen, som senest forrige sesong fikk sin debut i Tippeligaen.

- Så ikke for meg dette
Selv innrømmer hovedpersonen at det har gått fortere i karrieresvingene enn hadde turt å håpe på.

- Jeg så ikke for meg dette for fire-fem måneder siden engang. Sånn er det i fotball, alt kan skje, man må bare ta vare på de sjansene man får, sier Søderlund til Nettavisen.

Og tatt vare på sjansene har han gjort. I åpningskampen mot Island var han ett av få norske høydepunkt da han entret banen som innbytter i andre omgang. Noen dager senere skaffet han straffesparket som sikret norsk seier mot Slovenia.

Skal man dømme ut fra det Drillo sier om Søderlund, tyder mye på at spissen har fått en ny beundrer. Drillo forteller nemlig at han har latt seg overraske av Norges nye spisskomet.

- Han er veldig pålitelig foran mål, i den forstand at han nesten alltid treffer mål. Han er også meget arbeidsom og god defensivt, det er det ikke alle spissene som er. Søderlund er nyttig, sier Drillo til Nettavisen og resten av det sitatsultne pressekorpset i Bern.

- Fordel at han ser det
Konfrontert med Drillos positive karakteristikk, svarer 25-åringen slik:

- Ja, jeg tar nok litt mer tak defensivt enn de fleste spisser, og det er en fordel at han (Drillo) ser det. Jeg treffer som regel mål, men jeg skulle ønske at flere gikk inn i mål. Det er uansett en fordel å treffe, og jeg har jobbet mye med det, så det er kjekt at det begynner å sitte, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Likevel er ikke alt rosenrødt. Søderlund, som står med ti mål i Tippeligaen denne sesongen, opplever en aldri så liten måltørke.

På de siste syv kampene for klubb- og landslag har 25-åringen gått av banen uten å score.

Det bekymrer ikke Drillo, som trolig velger Søderlund som enslig spiss mot Sveits fredag kveld.

- Det har vært sånn i en liten periode nå, men han er en goalgetter. Det går litt i bølger med dem også. Det hender at selv (Lionel) Messi går to-tre kamper uten å score, forsikrer Drillo.

- Utrolig spennende
Selv vil ikke Søderlund bekrefte at han har fått beskjed om å starte kampen mot Sveits, men smiler lurt når Nettavisen spør. Hvis han starter kampen, blir det utvilsomt et personlig høydepunkt for lysluggen.

- Det blir en utrolig fin utfordring og bra læring for meg, for jeg har ikke spilt så mye på dette nivået før. Det er utrolig spennende, jeg håper at jeg får sjansen, men det er opp til Egil, sier han diplomatisk.

Kampen mellom Sveits og Norge starter 20.30 fredag kveld, og den kan dere naturligvis følge i vårt livesenter NaLive.

Trolig norsk lag:
Rune Almenning Jarstein, Espen Ruud, Brede Hangeland, Kjetil Wæhler, John Arne Riise, Daniel Braaten, Ruben Yttergård Jenssen, Håvard Nordtveit, Markus Henriksen, Tarik Elyounoussi, Alexander Søderlund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.