*Nettavisen* Sport.

Drillo: - VIF tar gullet

TV 2 Nettavisen har spurt syv fotballkjennere om helgens toppkamp. Les dommen her.

24.09.05 15:54

Her er spørsmålene vi stilte:
1) Hvem vinner toppkampen?
2) Er gullkampen avgjort med Vålerenga-seier?
3) Hvilken av de to klubbene har det største presset?

Les også: Alt om seriefinalen og helgens kamper

Frank Strandli, eks-Start:
1) Jeg tror hjemmelaget vinner. Start er solide i Kristiansand og har noe på hevne fra Bergen.
2) Ja, med Start-tap er det over. Men Vålerenga skremte oss ikke mot Lillestrøm, og med uavgjort er gullkampen fortsatt åpen.
3) Presset er på VIF, det er helt klart. Ingen hadde forventet det Start har gjort, og Vålerenga må unngå tap foran et fullsatt stadion.

Torgeir Bjarmann, fotballekspert i NRK:
1) Jeg er veldig tvilende etter å ha sett Vålerenga i cupkampen onsdag. Der var de ikke gode. De virka nesten litt forvirra, men massevis av feilpasninger og misforståelser. Derfor tror jeg Start har alle muligheter hvis de mobiliserer for fullt og finner frem litt av vårtaktene. Samtidig er Kjetil Rekdal en slu rev. Han velger nok ikke feil taktikk og feil spillere fra start to ganger på rad.
2) Ja. Da er i hvert fall Lillestrøm og Viking sjanseløse, mens Start fortsatt vil ha en liten mulighet
3) Vålerenga. De føler nok presset nå. De har vært favoritter hele veien, og nå har de plutselig bare serien igjen å spille for. Etter det Start har prestert i høst, er det ingen som kan forvente noe av dem. De er en outsider, og det kan være en fordel.

Erik Foss, fotball-ekspert i TV 2 og eks-VIF:
1) Skulle ønske jeg kunne si Vålerenga, men ingen av lagene har vært bra i det siste. Her står såpass mye på spill at begge avhenger av poeng og tenker mer defensivt enn offensivt. Jeg tror matchen ender uavgjort.
2) Med seier er mye gjort. Da leder Vålerenga med seks poeng og det er fire kamper igjen. Ledelsen bør holde helt inn, selv om VIF har tøffe motstandere.
3) VIF har det største presset, for Start har allerede gjort jobben sin. De har prestert og spilt morsom fotball, morsommere enn den Vålerenga har spilt.

Oddleiv Moe, VG-journalist og Start-patriot:
1) Vålerenga vinner fordi de har Steffen Iversen. Start slet med ham i cupkampen, og denne gangen må Bård Borgersen ta seg av Steffen. Atle Roar Håland klarte det ikke sist.
2) Da er det selvsagt avgjort. Seks poengs ledelse er mer enn nok.
3) Vålerenga har mest press, mens Start er nyopprykket og kan snike seg unna. Hadde du før sesongen sagt at Start skulle ligge på toppen av tabellen, ville du blitt lagt inn på psykiatrisk.

Egil Drillo Olsen, FFK-trenere og eks-VIF-trener:
1) Uavhengig av hvem som vinner, tror jeg Vålerenga tar serien. Uavgjort er et godt tips her.
2) Hvis Vålerenga vinner blir det vanskelig for andre å ta fra dem mesterskapet.
3) Presset vil alltid være på klubben som leder og har de største ressursene. VIF har den beste stallen - de kunne nesten stilt to elitelag - mens sølv for Start vil være en kjempebonus.

Ivar Hoff, fotballekspert i TV 2:
1) Vålerenga, fordi Start er ute av form.
2) Ja.
3) Egentlig ingen av dem, fordi begge har teoretiske muligheter uansett. Jeg ser ikke press som noen faktor i denne kampen i det hele tatt.

Svein Mathisen, fotballekspert i TV 2 og Start-legende:
1) Jeg tror Start vinner, tiden er inne til at de tar frem vårmelodien igjen. Og rammen er den beste; de kommer bakfra og angriper, og jeg har ikke snakket med en fra Oslo som tror Start vinner. Det er alltid et godt tegn.
2) Nei, et langt liv i fotballen har lært meg at ingenting er avgjort før teorien er slutt.
3) Vålerenga, tror jeg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag