Gå til sidens hovedinnhold

Drillo: - 4-1 høres helt jævlig ut

Norge ble avkledd av lille Wales.

WALES - NORGE 4-1:

Det er ikke mye annet enn Riises kamp nummer 100 for landslaget som kunne feires etter at dommeren blåste av for full tid i Cardiff lørdag kveld.

Norge gikk ut i en 4-4-2-formasjon, men da det første baklengsmålet kom mistet spillerne troen og falt tilbake til den vante 4-5-1-formasjonen.

Det fungerte ikke mye bedre.

For Craig Bellamy stormet fremover på en herlig kontring og kunne upresset skru ballen inn i det lengste hjørnet til 2-0.

Norge reduserte etter en grov tabbe av Wales, men to raske scoringer like før kampslutt avgjorde kampen.

- Det føles veldig rart. Vi gjør en forferdelig start og havner under 2-0. Etter det er det ganske brukbart. Jeg satt faktisk å håpet på 2-2, men tilslutt fikk vi to nye baklengsmål, sier landslagstrener Egil «Drillo» Olsen til TV2.

- 4-1 høres helt jævlig ut, oppsummerer han.

- Husker du sist dere slapp inn fire mål? spør Davy Wathne.

- Det er lett og huske, for det har jeg aldri gjort før, avslutter Drillo.

Bale åpnet ballet
Kun 11 minutter var spilt da Gareth Bale viste seg frem. Tottenham-spilleren satte fart i bakrom og fikk en ballen etter en god pasning av Steve Morison. Bale stormet mot mål fra venstrekanten og hamret ballen forbi Rune Almenning Jarstein og i nettet. Skuddet var hardt, men Jarstein burde stoppet forøket til Tottenham-spilleren.

Få minutter senere var en annen Premier League-profil på farten. Ballemy stormet fremover på en kontring og en herlig overlapp av Adam Matthews gjorde at Liverpool-spilleren upresset fikk skyte fra rundt 20 meter. Skuddet gikk i en bue rundt den norske målvakten og inn i det lengste hjørnet.

Norge hevet seg utover i omgangen, men kom ikke nærmere enn et stolpeskudd av Mohammed Abdellaoue etter et langskudd.

Reduserte etter tabbe
Spillet bølget frem og tilbake i den andre omgangen, men Norge fikk det første målet etter en stor tabbe av Wales.

Wales-målvakt Wayne Hennessey får tak i et norskt innlegg, men klarer å klundre ballen inn i beina til Andrew Crofts. Ballen spratt så tilbake mot mål og en våken Erik Huseklepp stormet frem og pirket ballen over linja til redusering etter en times spill.

Så var Wales frempå igjen.

Superinnbytte
Etter 70 minutter ble Sam Vokes byttet inn for Wales.

Det skulle vise seg å være et veldig smart trekk.

For ungutten satte inn to raske mål rett før kampslutt.

Bellamy og Bale satt stor fart sentralt i banen og sistnevnte slår inn et flott innlegg som Vokes sklir inn bak Espen Bugge Pettersen, som ble byttet inn i pausen.

Minuttet senere var Vokes der igjen. Espen Ruud gjør en grov feil i forsvaret som førte til at innbytteren fikk snappet opp ballen i mellomrommet og fyrte av et hardt skudd fra 25 meter. Skuddet smalt forbi Pettersen og 4-1 var et faktum.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken