Gå til sidens hovedinnhold

- Drillo blir en sentral figur i boka

Ole Paus skriver ny bok om fotball.

SKOPJE (Nettavisen): I 1998 skrev Ole Paus og Ketil Bjørnstad en tiljublet bok om fotball-VM - «Reisen til Gallia». Boka tok for seg fotball-VM samme år, men var overhodet ikke bare en fotballbok.

Nå skriver Paus om fotball igjen. Denne gangen riktignok uten Bjørnstad.

- Det er ikke en bok om Egil Drillo Olsen, men han er en veldig sentral figur. Jeg skriver imidlertid på en måte som gjør at jeg ikke må spørre ham om lov til å gi den ut etterpå, sier Paus til Nettavisen.

Nå er forfatteren, musikeren og visesangeren i Makedonia for å følge Drillo og Norge under kampen mot Makedonia. Deretter reiser han til Rotterdam for å se kampen mot Nederland.

- De to kampene er de eneste jeg skal se. Det som skjer etterpå har ikke så veldig mye med boka å gjøre, fortsetter han.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Paus er imidlertid hemmelighetsfull på nøyaktig hva det er han skriver på.

- Fotball blir rammen, og jeg håper jeg får til en morsom bok. I så fall kommer den på Kagge forlag i september. Hvis ikke jeg får det til, hvis det blir en drittbok, så gir jeg den ikke ut, sier han videre.

- Hvordan vil du beskrive boken selv?

- Det er boken som gikk sine egne veier, humrer han.

Drillo blir likevel en sentral del. Akkurat det er klart.

- Jeg er veldig glad i ham. Han er en sjelden fin fyr, og det er et eller annet som skjer rundt ham hver gang han kommer på banen. Da er det som om det våres her i landet. Han behersker sin del av virkeligheten fullkomment, sier Paus.

Så får resten av Norge håpe han er rett, og at Drillo kan lede Norge til seier mot Makedonia lørdag ettermiddag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken