Gå til sidens hovedinnhold

- Drillo er ikke bra for Norge

Arild Stavrum slakter fortsatt Drillo. Kjetil Rekdal er skeptisk.

Frode Olsen, Kjetil Rekdal og Arild Stavrum var skeptiske – eller direkte imot – det å gi Egil Drillo Olsen en ny sjanse som norsk landslagstrener.

De fryktet for den norske spillerutviklingen.

- Spar oss for Drillo, skrev Frode Olsen i sin blogg for halvannet år siden.

- En rar løsning. Det burde være mulig å hente noe annet. Men når inkompetente folk skal finne ny landslagssjef, så ender det opp sånn, sa Kjetil Rekdal den gangen.

- Når Drillo blir ansatt som landslagssjef og det er nærmest en unison positiv mottakelse er det kun en ting å si: vi lever i en syk verden, skrev Arild Stavrum i sin blogg.

Men nå, 20 måneder etter, har de endret syn?

Nei, egentlig ikke.

- Dreper fotballen
Arild Stavrum kommer trolig aldri til å endre syn.

- Resultatmessig har det vært veldig bra. Der er Drillo selvfølgelig flink. Men når det gjelder den videre utviklingen av norsk fotball, så tror jeg ikke dette er bra. Hvis alle skulle spilt som Norge ville det vært drepen for fotballen. Derfor klarer jeg ikke å se at det er bra for norsk fotball at Drillo er landslagstrener. Hadde det vært folk fra land som Nederland eller Spania som hadde sett kampen mot Portugal på TV, så ville de slått av ganske så fort.

- Det er rett og slett kjedelig å se på.

Stavrum er spesielt bekymret for den norske spillerutviklingen. Han er bombesikker på at Drillo-suksess på høyeste nivå vil føre til at flere trenere og lag tar etter også i aldersbestemte klasser, og at det i så fall vil hemme norske talentutvikling.

Derfor var han kritisk da Drillo ble ansatt.

Derfor har han fortsatt ikke endret syn.

Les også: Arvtakeren hyller Drillo

- Jeg er nesten sikker på at hvis vi kommer til EM-sluttspillet, så tror jeg vi vil få se mange lag spille på Drillo-måten i Norway Cup, andre cuper og seriekamper. Det er i så fall veldig lite utviklende for de unge spillerne.

- Og se på kampene som er spilt. Det var ikke en fryktelig bra fotballkamp på Island, var det, selv om vi vant 2-1? Og hva hadde skjedd hvis Portugal la seg i forsvar på Ullevaal? Da ville ballen aldri vært over midtbanen. Nei, jeg mener at landslaget og landslagstreneren skal prege fotballen. Akkurat som i Nederland. Der den offensive og attraktive stilen dyttes nedover i årsklassene igjen og igjen og igjen, og de har suksess med det.

- Bedre enn jeg trodde
Kjetil Rekdal er delvis enig med Stavrum.

Selv om han svelger noen kameler først.

- Du kalte det en rar løsning?

- Hehe. Jeg skal ikke være så sta at jeg ikke kan si at det har blitt bedre enn jeg trodde, sier Aalesund-treneren til Nettavisen.

- Du karakteriserte de som ansatte Drillo som inkompetente...

- Det jeg mente den gangen var at de burde tatt et mer fremtidsrettet valg.

- Men når det har blitt som det har blitt, og det har vært en suksess, så får jeg altså være stor nok til å si at det har gått bedre enn jeg trodde.

Men han er altså også skeptisk til den norske spillerutviklingen hvis suksessen fortsetter.

- På 90-tallet så vi lag helt ned på småguttetrinnet som forsøkte å spille helt likt som A-landslaget. Det går ikke an. Hvis vi skal bygge opp ungdomsfotballen så kan vi ikke til de grader tenke resultat. Vi må la spillerne prøve og feile. Da må de få ha ballen mer i beina.

- Og selv om Rekdal er imponert av de norske resultatene, så er han ikke like imponert over prestasjonen så langt.

Spesielt offensivt.

- Vi skaper nesten ikke målsjanser. Portugal gjør heller ikke det, men for at vi skal bli trygge på å vinne så må vi utvikle oss mer offensivt. Vi må skape mer sjanser. Vi må også vente litt før vi feller en endelig dom. I forrige kvalifisering måtte vi slå Makedonia. Vi måtte slå Island. Vi klarte ingen av delene. Vi skapte ikke en sjanse mot Makedonia. Vi ble rævkjørt av Island. Så vi får vente litt – både for å se hvordan det går sportslig, men også hva slags ringvirkninger Drillo-suksessen får, sier han.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken