Drillo forstår ikke maset

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

- Tar ikke med spillere bare for at dere journalister skal bli glade.

29.09.09 14:50

ULLEVAAL STADION (Nettavisen):

27,36.

Det er tallet - snitttallet på landslagstroppen Drillo tok ut tirsdag.

Fire spillere er over 30 år - John Carew, Kjetil Wæhler, Jon Inge Høiland og Jon Knudsen. 13 av 19 spillere er 28 år eller yngre. Sju av de 13 er under 25.

Likevel har folket (eller mediene, mener Drillo) siklet etter en fornyelse av laget. Noe nytt som kan gi ekstra håp for fremtiden. Men da Drillo presenterte A-landslagstroppen tirsdag så var det ingen nye håp. Det var de samme gamle. Yngstemann på laget er 23.

Se troppen mot Sør-Afrika her.

Ungt nok, mener Drillo. For Norge har rett og slett ingen store håp som forbigås.

I alle fall ingen som som er gode nok til å spille på A-landslaget nå.

- Ingen er gode nok, sa U21-landslagstrener Øystein Gåre til Nettavisen om sine spillere.

- Ingen gode nok, nei
Akkurat det bekreftet Drillo også tirsdag.

- Hadde det vært noen der som var gode nok, så hadde de vært tatt med her, naturligvis, sier landslagssjefen til Nettavisen.

- Jeg får ikke nødvendigvis sett U21-landslaget så mye, siden de spiller samtidig som oss, men tilbakemeldingene fra Øystein Gåre, er de samme - ingen er gode nok, legger han til.

- Hvor nær var dere å komme med noen overraskelser?

- I vurderingen om å ta ut det laget vi mener er best, eller tekkes opinionen, altså dere journalister, så valgte vi det første.

- Var det noen som var i nærheten, da?

- Vi ser vel nå at de som lå nærmest å komme med her, var de samme som var med sist, men ikke kom med nå, sier Drillo.

- Hva med Alexander Tettey?

- Vi har kontroll på ham, men han spilte ikke kamp der nede i helga. Han er nødt til å vise noe der, før han kommer med på landslaget igjen.

- Demidov veldig nær
- Vadim Demidov og Harmeet Singh har vært nevnt...

- De er nære. I alle fall Demidov. Han var veldig nære. På Vålerenga er Doffen tilbake i bra form igjen, og han er heller ingen gammel mann, bare 25 år gammel, understreker Drillo.

- Men hvem skulle Demidov erstattet? Tore Reginiussen har sittet på benken lenge hos oss, og han er samtidig den yngste vi har, 23 år gammel. Men han har spilt stabilt bra for Tromsø, og har også stor fart.

- Men viser ikke dette uttaket at det er bortimot umulig for spillere utenom å komme inn?

- Nei. Forrige gang tok vi jo ut to spillere som ikke hadde vært inne, Magne Hoset og Morten Moldskred. De kom med fordi de hadde flere gode kamper på rad på klubblaget. Så det er mulig. Knut Olav Rindarøy var også litt av det samme.

Som i andre land...
Drillo kjøper altså ikke argumentet om at Norge trenger så mye nytt.

- Jeg tror at det landslaget vi har, verken er spesielt ungt eller gamelt. Jeg vil anta at det er ganske midt i haugen hvis vi sammenlikner med andre land.

- Men du sa tidlig at det kunne bli en fornying hvis vi var ute av kvalifiseringen?

- Det er dere som har vært opptat av det. Ikke jeg. Og det kan hende jeg var litt sleivete. Utgangspunktet er at man på landslaget skal ta ut de beste.

- Men andre landslag lar 18 og 19-åringer få prøve seg?

- Noen land har litt flere spillere å ta av enn oss da, for eksempel Tyskland. Jeg tror ikke at vi er så mye annerledes enn andre land, og stort sett finner man ikke så mange 18 og 19-åringer som får sjansen på A-landslaget i andre land, heller.

- Hvor spennende er Joshua King?

- Han må spille bra på yngre landslag over tid. Gjør han det, så har han selvfølgelig en sjanse til å debutere på A-landslaget før han er 20, han også.

Norge møer Sør-Afrika, med de samme gamle, lørdag 10. oktober.

PS. Landslagssjefen har fremdeles et håp om en playoff-plass i VM-kvalifiseringen. - Slår Estland Bosnia, så er vi egentlig ganske nær, sier han drømmende.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag