*Nettavisen* Sport.

Drillo har halve laget klart

Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

Sjekk hvem Nettavisen tror havner i startelleveren.

10.02.09 11:22

DÜSSELDORF/OSLO (Nettavisen): Landslaget gjennomførte mandag kveld sin første treningsøkt med Drillo som sjef. All spenning er som alltid knyttet til hvem som starter i privatlandskampen mot Tyskland onsdag.

- Det var god intensitet, sier Drillo om hva hans syntes om treningsøkten.

- Ble du noe klokere?

- Jeg håper spillerne ble klokere.

For journalistene som var til stede var det ikke lett å bli altfor mye klokere. Omtrent halve laget synes å være klart, mens det er knyttet større usikkerhet til de resterende plassene på laget.

I øsende regnvær på treningsfeltet i Düsseldorf ble første del av treningen brukt til å drille forsvarsfireren, og etter alt å dømme ser det ut til at Trond Erik Bertelsen kommer til å starte på venstrebacken, mens Brede Hangeland og Kjetil Wæhler utgjør midtstopperparet. Alle tre ble brukt gjennom hele treningsøkta. Høyrebacken er mer usikker. Drillo benyttet både Tom Høgli og Mounir Hamoud. Det virker likevel sannsynlig at Høgli trekker det lengste strået når startelleveren skal tas ut.

Deretter brukte Drillo tid på midtbanefemmeren. Her var det to spillere som skilte seg ut. Martin Andresen og Per Ciljan Skjelbred var på banen gjennom hele økta. Andresen er sannsynligvis tiltenkt rollen som sentral midtbane, mens Skjelbred vil bli brukt som indreløper.

Ut fra den avsluttende spilløkta å dømme er det imidlertid mye som tyder på at Drillo vil slippe til Morten Gamst Pedersen på venstrekanten og Daniel Braaten på høyrekanten, mens Christian Grindheim starter som indreløper.

Drillo har tidligere uttalt at spissplassen primært står mellom Braaten og Thorstein Helstad. Dersom Braaten blir høyrekant er Helstad trolig inne som spiss. Erik Nevland er en utfordrer her.

Ut fra treningen var det ikke mulig å tolke hvem Drillo vil gi tillit i mål.

Nettavisen drister seg likevel til å lansere en sannsynlig startellever (4-5-1):

Keeper:
Jon Knudsen

Forsvar:
Trond Erik Bertelsen
Brede Hangeland
Kjetil Wæhler
Tom Høgli

Midtbane:
Morten Gamst Pedersen
Per Ciljan Skjelbred
Martin Andresen
Christian Grindheim
Daniel Braaten

Angrep:
Thorstein Helstad

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag