Gå til sidens hovedinnhold

Drillo: - Ikke godt nok

Vil Fredrik Strømstad tilbake på landslaget, bør han forlate Le Mans.

Fredrik Strømstad (28) har hatt en svart sesong i franske Le Mans. Klubben rykker ned fra toppdivisjonen, mens Strømstad for det meste har hatt fast plass på skadelista.

Derfor var det ikke overraskende at sørlendingen ikke var med i landslagstroppen Egil Drillo Olsen presenterte tirsdag.

Nå er Strømstad på full fart tilbake, rent fysisk, men vein tilake på landslaget kan likevel synes lang.

Strømstad om skademarerittet:
- Har vært helt forferdelig

Bør bytte klubb
På direkte spørsmål fra Nettavisen om fransk andredivisjon er godt nok for landslagsspill, svarer Drillo følgende:

- Nei, normalt så skal det ikke være det. Ola By Rise har vært i Frankrike, og han var ikke veldig imponert over nivået på nederste halvdel i den franske ligaen.

Med andre ord: Strømstad bør bytte klubb om han vil spille flere kamper med flagget på brystet enn de 17 han står bokført med.

Men det kan vise seg å være lettere sagt enn gjort.

- Jeg har to år igjen av kontrakten. Det er ikke bare å kaste seg rundt å bytte klubb, sier Fredrik Strømstad til Nettavisen.

Dialog med klubbledelsen
Enn så lenge bruker han det meste av energien på å komme tilbake etter skaden. Det har blitt flere innhopp for Le Mans den siste måneden, men fortsatt tåler han bare tre dager med tøff trening før han trenger en hviledag.

- Men jeg vil gjerne spille på landslaget igjen så lenge jeg er skadefri, bekrefter han.

Foreløpig tyder det meste på at Strømstad blir med Le Mans ned. Klubben satser på å rykke rett opp igjen, og har gitt sin norske midtbanespiller signaler om at de fortsatt ønsker å satse på ham.

Men det er stadig dialog mellom sportssjefen i Le Mans og Strømstads agent Stig Lillejord. Og snart skal Strømstad, i likhet med resten av spillerne, ha en samtale under fire øyne med klubbpresidenten.

Om Strømstad ikke ber om å bli solgt, gjør han heller ikke det motsatte. Han er naturligvis ikke avvisende til å gå til en bedre klubb.

- Høyest mulig nivå
- Jeg ønsker å spille på et høyest mulig nivå. Men jeg bytter ikke klubb for enhver pris. Og uansett er det Le Mans som har det siste ordet, for det er de som eier meg, poengterer han.

- Er du enig i landslagsledelsens vurdering av nivået i fransk fotball?

- Det er en annen type fotball. Ferdighetsmessig og tempomessig er også bunnlagene bedre enn den norske eliteserien, mener jeg. Men det er vanskelig å sammenligne.

- Hva synes du om at Drillo kommer med en slik uttalelse?

- Det må han jo få lov til. Når han får spørsmål, er han i sin fulle rett til å si det han mener.

Den neste måneden vil trolig gi svar på om Fredrik Strømstad finner seg en mer attraktiv klubb, eller om han må kjempe om en plass i landslagstroppen fra «dødens posisjon» når EM-kvalifiseringen starter til høsten.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken