*Nettavisen* Sport.

Drillo knuser gulldrømmen

Tolv kjappe mot Viking og Kamma, pluss RBK-tap i de to siste, og vips tar Brann gull. Utopi, mener Drillo.

I Bergen hviskes det stillere enn før, men fortsatt om gull. Den mest patriotiske bergenser har fortsatt noen hjerteslag som banker for gull – helt innerst inne. Enkelte redaksjoner har også presentert den tynne matematiske teorien som finnes for Brann-gull. Men for at dette skal gå må Brann score mål. Mange mål!

Taper Rosenborg 0-1 i begge kampene, må Brann ha 12 mål og ingen baklengs på de to siste kampene. Sagt på en annen måte: Brann må vinne 6-0 både mot HamKam og Viking.

Alle mann i angrep er en nærliggende tanke. Men selv i en slik desperat situasjon er det viktig å holde hodet kaldt, og satse på gode, fungerende og velprøvde oppskrifter. Vi ringer hele Norges fotballprofessor, Drillo!

- Hvilken formasjon mener du Brann bør satse på for å score mest mulig i de to siste kampene?

- De som tror at Brann kan vinne gull, må tro om igjen, fnyser Egil Olsen.

- Dessuten handler ikke det å vinne fotballkamper om formasjon. Det handler om risiko. Tar du stor risiko, kan du score mange mål, men kan risikere å få noen imot. Tar du lav risiko, er sjansen for å få noen i mot mindre, men du scorer gjerne ikke. Gullet havner nok hos Rosenborg, sier Drillo til iBergen.no.

For å støtte påstanden, slår fotballprofessoren i bordet med dette eksemplet:

- I den første landskampen mellom England og Skottland i 1872, spilte England 1-1-8 og Skottland 2-2-6. Kampen endte 0-0!, sier Drillo og ler.

Så mye for det håpet, altså.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.