*Nettavisen* Sport.

Drillo mistet VM-spillere

Tre irakiske fotballspillere stakk fra spillerhotellet etter en OL-kvalikkamp i helgen.

19.11.07 06:47

Spillerne planlegger å søke asyl i Australia.

Stjernespilleren Ali Abbas er en av de tre som nå søker asyl i Australia. Han var en sentral brikke da laget vant Asiamesterskapet tidligere i år, melder NTB ifølge NRK.

Dermed mister Iraks landslagstrener Egil Drillo Olsen det som kunne bli en sentral spiller for Irak i VM i 2010.

Dro om natta
De to andre spillerne er Ali Mansur og Ali Khadhar. Lagets assisterende trener, Sadi Toma, forlot også hotellet med spillerne.

- Spillerne tok med seg passene sine og dro i all hemmelighet rundt klokken tre på natten bare et par timer før de skulle dra med laget, sier visepresident i det irakiske fotballforbundet, Tariq Ahmed.

Assistenttreneren kontaktet lagledelsen senere på dagen og fortalte at de tre spillerne vil søke asyl.

Iraks U23-lag tapte 0-2 for Australia lørdag. Irak trenger seier i kampen mot Libanon onsdag for å kvalifisere seg til OL i Beijing 2008.

Illojalt mot landet
Tariq Ahmed sier han håper at spillerne ikke forlot landslaget fordi de fryktet for sin egen sikkerhet i hjemlandet dersom de ikke kom til OL. Under Saddam Husseins regime var det vanlig at atleter som mislyktes ble straffet hardt.

- Det er ingen grunn til å frykte noe slik. Det finnes ingen Saddam i dag. Dette vil innvirke på troppens moral, fordi dette er viktige spillere. De kunne ha forlatt oss etter å ha fullført pliktene sine i neste kamp. Dette er illojalt mot landet, sier Ahmed.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.