*Nettavisen* Sport.

Drillo om talentene: - Over all forventning

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Nå ser det veldig lovende, mener landslagssjefen.

15.11.12 08:41

Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen var godt fornøyd etter 2-0-seier over Ungarn onsdag. – Vi var bedre enn Ungarn, slo Drillo fast.

– Jeg er veldig fornøyd med det som skjedde. Den første timen var veldig bra. Vi var bedre enn Ungarn og nærmere 3-0 enn de var 2-1. De hang ikke med på tempoet i forsvarsarbeidet vårt, og vi kjørte over dem, sa han.

Ungarn var sjanseløse den første timen, men kom litt bedre med mot slutten av kampen etter at Norge hadde foretatt en del planlagte bytter.

– De fikk ikke sjanser før helt mot slutten. Da gikk vi litt opp i limingen, men det er sånn som skjer når det er så mange bytter, sa landslagssjefen.

Drillo var fornøyd med sitt unge lag, der mange U21-spillere banker på A-landslagsdøren for alvor.

Skryt til de unge
– Vi var klar over at det var ungdommer på gang, men dette er over all forventning. Når vi vet at det er sju U21-spillere i denne troppen og at vi har et par U21-spillere til i Joshua (King) og Thomas (Rogne), kommer dette til å bli veldig spennende. De som debuterte i dag så ut som om de hadde spilt på dette laget i lang tid, slo Olsen fast.

Oslo-gutten Håvard Nielsen scoret i sin landslagsdebut og fikk sjansen etter at Joshua King måtte melde forfall. Han fikk mye skryt av landslagssjefen, som lovet at vi vil få se mer til ham i landslaget.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Drillo mente at Ungarn framsto omtrent som forventet.

– Jeg visste de var sterke fysisk og vanskelige å score på. Jeg regnet med vi kunne ta dem på tempo og fart, ettersom de er relativt langsomme, og det lyktes vi med, sa landslagssjefen, som kan gjøre opp fasit for landslagsåret.

Gleder seg
– Vi har gjort en tilfredsstillende sesong. Vi hadde tre kamper på Ullevaal som var litt skuffende, selv om det var veldig sterk motstand i England, Kroatia og Hells. Vi har lært litt av det, tatt litt konsekvenser av det, og kommet sterkere igjen, sa han.

– Nå ser det veldig lovende ut med alle de spennende ungdommene som banker på. I den jobben jeg har dreier nok humøret veldig mye med resultatene. Overtidsmålet mot Slovenia i september var veldig viktig. Med uavgjort der ville det sett mørkt ut, men med tre poeng der og så gode prestasjoner etterpå så gleder jeg meg til 2013. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.