RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Drillo skeptisk til Andresen

Sist oppdatert:
Egil Drillo Olsen setter et stort spørsmåltegn ved Vålerengas trenervalg.

KRINGSJÅ (Nettavisen): Martin Andresen overtar jobben som hovedtrener i Vålerenga. Mens andre trenere i Tippeligaen styrer sine lag fra trenerbenken, kommer Andresen til å gjøre det fra sentral midtbane.

- Jeg synes at det er rart, sier tidligere landslagssjef Egil Drillo Olsen (65) til Nettavisen.

- Bare å gratulere
- Jeg har all verdens tillit til Martin Andresen, både som fotballspiller og menneske. Men å være spillende trener i Tippeligaen setter jeg et stort spørsmålstegn ved, sier Drillo.

Og utdyper:

- Når du tenker på hva det krever av personalbehandling å være trener, så er det en oppgave det er lett å knekke nakken på. At Vålerenga får Martin Andresen som spiller, er det bare å gratulere med. Men som spillende trener ... spørsmålstegn.

- Har utviklet seg
Vålerenga har erfaring med akkurat dette fenomenet. Kjetil Rekdal var fortsatt aktiv som spiller da han overtok trenerjobben fra Tom Nordlie etter nedrykket i 2000. Rekdal førte laget tilbake på kortest mulig tid, men hadde lagt opp som spiller da han tok Vålerenga helt til topps i Tippeligaen i 2005.

- Fotballen har utviklet seg. For 20 år siden kunne det gå an å være spillende trener. Men ikke i dag. Det har skjedd noe på 20 år. Det er blitt såpass profesjonalisert at det kreves kunnskap og innsats på flere områder. Å være tippeligatrener er en heltidsjobb, fastslår Drillo.

Kan legge opp
Han tror at Martin Andresen (30) etter seriegullet med Brann har større ambisjoner som trener enn som spiller.

- Han er fremdeles ung nok til å kunne spille i noen år til. Det er noe av det samme Kjetil slet med. Men det skulle ikke forundre meg om Martin legger opp litt før enn mange tror. Vi får se, sier Drillo.

Støtter du Drillos skepsis? Si din mening!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere