RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drillo slakter nivået i Norge

Foto: Lise Åserud/Scanpix
Sist oppdatert:
- Ikke voldsomt imponerende, sier landslagssjefen.

ULLEVÅL (Nettavisen): Tirsdag gikk flere kamper i cupens første runde av stabelen og to bomber ble detonert.

Sogndal røk for lilleputten Florø, mens Sandnes Ulf måtte se seg slått av Staal. I tillegg fikk Vålerenga store problemer med 3. divisjonslaget Lyn.

Osloklubben slo byrivalen med 2-1 på Bislett, men seieren var langt fra overbevisende. Lyn fikk både et mål feilaktig annullert og skapte store sjanser mot erkefienden fra Tippeligaen.

- Ikke være mulig
Landslagssjef Egil Drillo Olsen er blant de som ikke er imponert over nivået på fotballen han har sett her hjemme så langt. 70-åringen er smått bekymret.

- Jeg skal ikke snakke om enkeltspillere, men jeg har sett en god del tippeligakamper så langt, og det har ikke vært voldsomt imponerende, sier han til Nettavisen.

I den hjemlige serien har det vært liten forskjell på topp og bunn så langt i 2012. Enn så lenge har ingen lag utmerket seg som klare gullfavoritter i den øverste divisjonen.

Drillo mener at resultatene så langt i Tippeligaen, samt bombene i tirsdagens cuprunde, viser at det er for liten forskjell mellom de beste og dårligste i norsk toppfotball.

- Ja, det er bekymringsfullt. To lag er alt ute og Vålerenga er nær ved å ryke. Det skal egentlig ikke være mulig. Ikke med tanke på hvor profesjonalisert norsk toppfotball er, sier han.

Variabel Eikrem
Molde vant seriegull sist sesong, men har kun tatt ni poeng på seks kamper så langt i år. Drillo har ikke latt seg overbevise av Molde-stjernen Magnus Wolff Eikrem.

- Han har vært variabel så langt i serien. Jeg så kampen mot Lillestrøm, og selv om han fikk kanonkritikk, var ikke jeg like begeistret, sier landslagssjefen.

Den tidligere Manchester United-spilleren kom ikke med i landslagstroppen som skal møte England og Kroatia, men Drillo holder likevel døren åpen for midtbanemannen.

- Han er en spiller med kvaliteter som gjør han ekstra interessant for oss. Magnus er en spiller som fort kan være i troppen når VM-kvalifiseringen starter til høsten, sier han.

Søderlund vurderes
Én som har imponert 70-åringen, er Haugesund-spiss Alexander Søderlund. Landslagssjefen vurderer nå å ta inn måljegeren i troppen som skal ut mot England og Kroatia.

- Vi har vurdert flere til denne troppen og vil muligens ta inn noen til de nærmeste ukene. Alexander Søderlund er et navn som har blitt vurdert, sier han.

- Han har vist en formstigning i Haugesund og var med til Thailand i vinter. Jeg har en mistanke om at han ikke fikk vist sitt beste der, fortsetter Drillo.

Søderlund slo for alvor gjennom sist sesong og har vært en av Tippeligaens store profiler så langt i år. Han er blant annet toppscorer med sine fem mål på seks kamper.

- Han er spennende og kan også bidra med luftstyrke, mer enn hva vi allerede har. Deg gjør ham også interessant. Han kan bli aktuell for troppen, sier Drillo.

- Flere som sliter
Troppen som skal ut mot England og Kroatia består hovedsakelig av utenlandsproffer. Kun seks av totalt 20 holder til i den hjemlige ligaen.

Bakgrunnen for dette er til dels at det spilles full runde i Tippeligaen i dagene både før og etter landskampdatoene. Drillo ønsker ikke å drive «rovdrift» på hjemlige spillere.

- Det tette kampprogrammet har blitt tatt med i betraktningen. Det blir rovdrift å la dem spille 90 minutter onsdag, torsdag, lørdag og mandag, forteller landslagssjefen.

Utvalget av utenlandsproffer er imidlertid heller ikke like bra som det 70-åringen skulle ønske.

- Det er mange som er ut og inn av laget, og det er ingen fordel. Men det er noen lyspunkter. Alex Tettey har fått mer spilletid i Rennes og Jonathan Parr spiller jevnt og trutt i Crystal Palace.

- Men det er andre som sliter litt. Daniel Braaten er mye ut og inn i Toulouse. Han blir brukt som innbytter og starter sjelden. Erik Huseklepp starter også sjelden i Birmingham, sier Drillo.

Norge møter England på Ullevaal stadion 26. mai, mens Kroatia besøker den norske hovedstaden 2. juni. Begge nasjonene skal spille i sommerens EM-sluttspill.

Den norske troppen:
Rune Almenning Jarstein - Viking
Espen Bugge Pettersen - Molde
Mohammed Abdellaoue - Hannover
Valon Berisha - Viking
Daniel Braaten - Toulouse
Vadim Demidov - Real Sociedad
Tarik Elyounoussi - Fredrikstad
Christian Grindheim - FC København
Brede Hangeland - Fulham
Markus Henriksen - Rosenborg
Erik Huseklepp - Birmingham
Tom Høgli - Club Brügge
Ruben Yttergård Jenssen - Tromsø
Håvard Nordtveit - Borussia Mönchengladbach
Jonathan Parr - Crystal Palace
Thomas Rogne - Celtic
Morten Gamst Pedersen - Blackburn
John Arne Riise - Fulham
Espen Ruud - Odense
Alexander Tettey - Rennes

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere