RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Drillo tok ut Godset-yndlingen

Sist oppdatert:
To mulige debutanter i Drillos tropp.

ULLEVAAL / GRØNLAND (Nettavisen): Mandag tok landslagssjef Egil Drillo Olsen ut troppen til privatlandskampen mot Sverige 14. august.

Det store spørsmålet før uttaket, var om Godsets midtbanetalisman Stefan Johansen var å finne i troppen, og ekspertene fikk viljen sin denne gangen. Johansen er med i troppen og kan få sin debut mot Sverige.

- Jeg har sett mye på Stefan Johansen. Han er en spiller som har noe av det vi savnet, det kreative i midtbaneleddet, sier Drillo om Johansen.

To debutanter
22-åringen har vært blant Tippeligaens beste spillere denne sesongen, i tillegg til at han kan se tilbake på et imponernede U21-mesterskap i Israel tidligere i sommer.

Landslagssjefen mener det var utfordrende å ta ut troppen. Vanligvis faste spillere som Espen Ruud, Tore Reginiussen, Kjetil Wæhler, Valon Berisha og Christian Grindheim ble ikke tatt ut denne gangen.

- Det var et vanskelig uttak, noe som henger sammen med tidspunktet for uttaket. Vi er i en fase hvor mange spillere ikke spiller regelmessig, og flere har skiftet beite. Det er til og med klubbløse spillere, så det har ikke vært enkelt, sier han.

Det ble også knyttet spenning til Drillos vurdering av spillere som Vadim Demidov og Daniel Braaten, som begge er klubbløse og har trent for seg selv de siste ukene. Braaten ble tatt ut, ikke Demidov.

Da Nettavisen snakket med landslagssjefen forrige uke, lovet han en yngre tropp enn den som vant 2-0 mot Makedonia i juni. Landslagssjefen holdt også ord, og tok ut en relativt ung tropp.

- Det har ligget i korta, særlig med tanke på prestasjonen som ble lagt ned i U21-mesterskapet. Det er en spennende generasjon, og det bør ikke komme som noen overraskelse på noen at det er flere med i dag, sier Drillo.

Foruten Johansen, kan Omar Elabdellaoui få sin debut for A-landskaget. Drillo går langt i å love at begge får sin landslagsdebut mot Sverige.

- Sannsynligvis, uten at jeg kan gå noe lengre enn det, sier landslagssjefen.

Skryter av Zlatan
Som mange også har fått med seg, er Ruben Yttergård Jenssen ute av troppen. Det ligger ikke noe dramatikk bak den avgjørelsen, forsikrer Drillo.

- Ruben spiller kamp på mandag. Vi kunne satt hardt mot hardt for klubben og tatt ham hjem, men det har vi ikke gjort, så Ruben spiller for Kaiserlautern i stedet for på landslaget denne gangen, sier landslagssjefen.

Når Norge møter Sverige i august, blir trolig verdensstjernen Zlatan Ibrahimovic å finne på motsatt banehalvdel. Drillo hadde denne beskrivelsen av den svenske spissen:

- Han er jævlig god.

Her er A-landslagstroppen:
Rune Almenning Jarstein
André Hansen
Fredrik Semb Berge
Brede Hangeland
Vegar Hedenstad
Tom Høgli
Omar Elabdellaoui
Vegard Forren
Tarik Elyounoussi
Daniel Braaten
Ardian Gashi
Magnus Wolff Eikrem
Markus Henriksen
Stefan Johansen
Per Ciljan Skjelbred
Håvard Nordtveit
Joshua King
Marcus Pedersen
Mohammed Abdellaoue
Alexander Søderlund

Mandag ble det også tatt ut tropper til U21- og U23-landslagene, som skal ut i henholdsvis privatlandskamp mot Sverige og finale i International Challenge Trophy.

U23-troppen:
Ørjan Håskjold Nyland
Sten Grytebust
Martin Linnes
Even Hovland
Kim Andre Madsen
Ruben Kristiansen
Lars Christopher Vilsvik
Stefan Strandberg
Magnus Lekven
Anders Konradsen
Harmeet Singh
Abdisalam Ibrahim
Remi Johansen
Jo Inge Berget
Adama Diomande
Ola Kamara
Fredrik Guldbrandsen
Flamur Kastrati

14. august klokken 18: Finale i International Challenge Trophy, Norge - Tyrkia (Sør Arena, Kristiansand)

U21-troppen:
Eirik Holmen Johansen
Christian Sukke
Magnar Ødegård
Martin Bjørnbak
Christian Landu Landu
Simen Kind Mikalsen
Gustav Valsvik
Emil Jonassen
Fredrik Ulvestad
Fredrik Haugen
Jonas Svensson
Etzaz Hussain
Valon Berisha
Yann-Erik de Lanlay
Mushaga Bakenga
Veton Berisha
Håvard Nielsen
Gustav Wikheim

14. august klokken 18: Sverige – Norge, privatlandskamp (Påskbergsvallen, Varberg)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere