Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drillo varsler storinnrykk av U21-spillere

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Men landslagssjefen blir advart mot å satse ungt.

NORGE – MAKEDONIA 2-0:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen):

Norges kamp mot Makedonia ble satt i skyggen av U21-landslagets EM-kamp mot Italia tirsdag.

Tor Ole Skulleruds menn har spilt seg rett inn i hjertet til fotballglade nordmenn, og nå kan de fort få ansvar også på A-landslaget når kampen om en VM-billett skal avgjøres utover høsten.

- Kommer en hel «bunsj»
Drillo varsler nemlig storinnrykk av U21-spillere når neste VM-kvalifiseringskamp spilles mot Kypros.

- Av de som spilte for U21 i dag, har ni vært innom A-landslaget. Det er vel bare keeperen (Arild Østbø) og (Martin) Linnes som ikke har vært innom A-laget. At det kommer med en hel bønsj fra det laget neste gang, er helt sikkert. Men om det blir tre, fire, fem, seks eller syv, det kan jeg ikke svare på nå, sier Drillo til Nettavisen.

Nå advarer han mange av A-landslagsspillerne om at han kommer til å prioritere talent foran erfaring når troppene skal settes sammen.

- Nå er det ofte sånn at jeg kan føle at jeg har to jevngode spillere, men med forskjellige kvaliteter. Da kommer det an på sammensetning og sånne ting, også. Men hvis det er to som er helt jevngode, den ene er 19 og den andre er 40, tar jeg med 19-åringen, sier Drillo.

- Små skuldre skal bære et tungt landslag
En av dem som står i faresonen når A-landslaget skal forynges, er midtbanespiller Ardian Gashi. 31-åringen mener nemlig det blir helt feil å hive unggutta til ulvene med en gang.

- Om trenerteamet føler at de unge kan gjøre en bedre jobb, får stå for deres regning. Men det blir små skuldre som skal bære et tungt landslag. For å bære et landslag behøver man rutine, sier Gashi til Nettavisen.

- Mener du det er risikabelt å satse ungt?

- Det kan slå begge veier. Personlig, om jeg selv hadde vært trener, hadde jeg tenkt meg godt om. Men det er Drillo og Ola (By Rise) som bestemmer, sier han.

Trodde Norge vant
Selv møtte Drillo pressen med troen på at Norge hadde vunnet sin pulje etter seier mot Italia. Landslagssjefen hadde nemlig ikke fått med seg at Norge mistet seieren på overtid.

- Vant dem ikke gruppa? Trodde de vant 1-0, jeg, sa Drillo.

- Det ble 1-1, skjøt informasjonsansvarlig Svein Graff inn.

- Det er veldig bra uansett, skrøt Drillo.

Den norske landslagssjefen var halvveis fornøyd etter Norges 2-0-seier mot Makedonia. Han oppsummerer seieren slik:

- Det ble en veldig rar kamp. Det var mye bra, men også mye dårlig. Særlig defensivt er det veldig mye å sette fingeren på. Nå fikk vi ødelagt den planen vi hadde, siden to av forsvarsspillerne måtte byttes ut før pause, og det preget resten av det som skjedde. Utover det fungerte det bra i perioder mot etablert forsvar, og i andre perioder gjør vi mange dårlige ting. Innleggskvaliteten er under enhver kritikk. Men vi vinner 2-0 og det er jeg veldig fornøyd med. Den andre scoringen er kanonbra, oppsummerer Drillo.

Varlser mer 4-4-2
Drillo var uansett såpass fornøyd med Makedonia-kampen at han tror Norge vil stille i en 4-4-2-formasjon i neste kvalikkamp mot Kypros 6. september.

- Det er lenge til Kypros-kampen, men jeg tror vi sannsynligvis spiller 4-4-2, litt avhengig av hva slags spillere som ble tatt ut. Men det er sannsynlig, sier Drillo.

Neste landskamp spilles 14. august, når Sverige møtes til nabodyst på feil side av norskegrensa.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!