RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erlend Aas / SCANPIX

Drillo vil ha Sveriges skalp

Sist oppdatert:
- Sverige er en av de store nasjonene i Europa jeg aldri har slått, sier Drillo. Neste år får han sjansen.

Onsdag 14. august 2013 skal Norge og Sverige møtes til privatlandskamp for menn i fotball. Det blir nabolandenes første møte siden 2005.

Norge vant den gang 3-2 på Råsunda etter tre mål på fire minutter av John Arne Riise, Steffen Iversen og Thorstein Helstad.

- Vært storebror lenge
Norges nåværende landslagssjef, Egil «Drillo» Olsen, har imidlertid aldri opplevd å slå svenskenes landslag.

- Bortsett fra England og Brasil er Sverige en av de mest attriktive motstanderne for Norge. Vi har en sterk historie, og Sverige har vært storebror veldig lenge. Sverige er en av de store nasjonene i Europa jeg aldri har slått – og det hadde vært morsomt å få oppleve det nå, sier landslagssjef Egil Olsen.

Det er også inngått en avtale om en kamp mellom Norge og Sverige i Norge innen utgangen av 2015. Forhåpentlig spiller fremdeles Sveriges største profil, Zlatan Ibrahimovic, fremdeles for landslaget når returkampen spilles.

Zlatan Ibrahimovic er for øvrig høyaktuell for PSG, ettersom AC Milan angivelig skal ha blitt enig med den franske klubben om en overgangssum bak svenskens rygg.

- Skaper utvikling
- Kampene mot Sverige gir oss to nye landskamper mot en god motstander, i tillegg til at naborivaliseringen gir en ekstra dimensjon i positiv forstand. Vi har nettopp spilt mot EM-lagene i England og Kroatia, og i august står Hellas for tur. Det venter også et returoppgjør mot England på Wembley, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til fotball.no.

- I sum gir dette oss viktig og nødvendig matching på et høyt nivå, og jeg er overbevist om at dette er veien å gå for å skape utvikling, legger han til.

Norges 104 tidligere møter med Sverige har endt med 24 seirer, 22 uavgjort og 58 tap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere