Det er under tre måneder siden Norge tapte 0-3 for Tyrkia i VM-kvalifiseringen i Malaga.

Fredag var det tyrkerne som fikk smake samme medisin, da laget ble flere nummer for små for Italia i EMs åpningskamp.

Les også: Italia fikk drømmestart på EM

- Uforståelig

Tyrkia fremstod tannløse offensivt og etter hvert ustødige defensivt. Tidligere norsk landslagssjef Egil «​Drillo» Olsen var smått sjokkert over det han fikk se fra Tyrkia.

- Det er ingen god kamp, men Italia er bra. Grunnen til at jeg ikke tør å ta i bruk de store superlativene er at Tyrkia var uforståelig dårlig. De må ha spilt en av sine dårligste landskamper noensinne, men Italia skal vi regne med, sa Drillo i NRKs studio.

0-3-målet var blant situasjonene som fikk Drillo til å riste på hodet, der keeper Ugurcan Cakir serverte ballen rett i beina på en italiener. Sekunder senere endte ballen hos Lorenzo Insigne, som satte inn sitt første mål i mesterskapet.

- Det er lov å gjøre feil, men ikke hvilke som helst feil, sa ​Drillo og kalte pasningen en «​rett-i-dusjen-pasning».

- Italia er videre

Nå tror Drillo at Italia allerede kan gjøre seg klare for åttedelsfinale, selv om det gjenstår gruppekamper mot Wales og Sveits.

- Italia er videre. De viser såpass mye kvalitet, og de to andre lagene er ikke så bra, de heller. Det er tre lag som går videre, antageligvis, fra en sånn gruppe. Jeg tror Italia vinner alle tre.

Heller ikke tidligere Manchester United-stopper Rio Ferdinand var spesielt imponert over Tyrkia i åpningskampen.

Allerede i første omgang, da Giorgio Chiellini fikk stå fullstendig umarkert inne i boksen, slo han alarm i BBCs studio.

- Det er kriminelt. De lar folk stå umarkert på corner, men de slapp unna denne gangen, sa Ferdinand.

EM fortsetter med Wales-Sveits, Danmark-Finland og Belgia Russland lørdag.