Gå til sidens hovedinnhold

- Driter i hvordan målet kom

Det måtte et sleivspark fra en midtbanespiller for at Start skulle få sin første hjemmeseier.

KRISTIANSAND STADION (TV 2 Nettavisen): START-STABÆK 1-0

- Jeg driter i hvordan målet kom. Poenget er at vi skaper mer sjanser enn før. Det er ingen unnskyldning, men ballen spretter alle veier på denne matta, sier Tom Nordlie etter Starts første hjemmeseier siden 3-0 kampen mot Vålerenga 25. september i fjor.

Seriegull-feiring
Start-spillerne jublet som det skulle stå om seriegull da dommeren blåste av 1-0-kampen på Kristiansand Stadion søndag kveld.

Stabæk leverte særdeles lite fotball i Kristiansand, men uavgjortlaget så atter ut til å ta ett poeng, inntil Bjarte Lunde Aarsheim sjanglet ballen i mål etter 82 minutter. Jon Midttun Lie slo et kort frispark fra høyre siden av 16-meteren, innlegget gikk ut igjen, og der sto Lunde Aarsheim.

- Det var vel egentlig et sleivspark med utsiden av venstrefoten, men målet ga en utrolig deilig følelse. Vi slapp oss mer løs i dag, og det var så velfortjent å score og vinne etter å ha skapt sjanse på sjanse, forklarer han.

- Utrolig viktig
- Det er frustrerende å rundspille motstanderen uten å score. Da er det utrolig viktig å vinne de kampene hvor vi er best, sier Alex Valencia, som selv nærmer seg toppformen og viste en god kamp.

- Vi spiller på en åker av en bane, og pasningskvaliteten blir deretter. Selv føler jeg at jeg har hatt en god utvikling, og det er viktig for oss å få følelsen av at vi vinner. Med tre poeng føler jeg vi tok et stort skritt i kveld, sier Valencia.

Med ti poeng er Start fortsatt i nedrykksstriden, og med seier til Fredrikstad hjemme mot Tromsø mandag kveld vil Start fortsatt ligge på direkte nedrykksplass. På den annen side er det bare fire poeng opp til bronseplassen.

Fikk knapt puste
Men det var Stabæk som åpnet kampen best. Svenskeekspressen Daniel Nannskog var nær ved å dundre ballen i mål etter seks minutter og svak markering i midtforsvaret.

Men så kom Start. Steinar Pedersen kilte vinkelen. Jon Midttun Lie styrte et innlegg like til side for mål. Hadde det ikke vært for en usedvanlig svak Stefan Bärlin på venstrevingen hadde Start trolig måket inn flere mål i første omgang.

- Han kunne knapt puste, og fikk trolig et allergisk anfall, forklarte Start-trener Tom Nordlie etter kampen. Likevel fikk Bärlin stå hele førsteomgangen, inntil Midttun Lie tok hans plass fra 2. omgang.

Doffen tilbake
Selv med en frisk offensiv kamp talte vi ikke mer enn fire klare målsjanser til Start, inkludert målet, mot tre til Stabæk. Selv med bra offensive takter stoppet det meste opp ved 16-meteren for Kristiansands-laget.

PS: Kristofer «Doffen» Hæstad er tilbake for Start i neste kamp mot Sandefjord etter omfattende behandling for fotskaden.

HTML EMBED
Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken