OBERSTDORF (Nettavisen): - En skikkelig dritthelg, egentlig.

Slik oppsummerer Bjørn Einar Romøren (26) VM i skiflyging. Han snakker på vegne av seg selv, men utsagnet kan like gjerne gjøres gjeldende for hele det norske laget.

For det var ingen som var i nærheten av å juble for bronsemedaljen i søndagens lagkonkurranse. At Østerrike vant, var greit å akseptere. Men den middelmådige norske hoppingen var tung å svelge.

- For meg spiller egentlig ikke resultatet noen rolle. Jeg synes det var drittkjedelig å vinne VM-gull i lagkonkurransen for to år siden også. Når jeg ikke får til hoppingen, er jeg ikke fornøyd uansett, sier Romøren.

- Taklet ikke bakken
Riktig nok ledet han den individuelle VM-konkurransen i Oberstdorf etter fredagens to hopp.

- Ikke min feil at jeg ledet, sa han da fjerdeplassen var et faktum lørdag ettermiddag.

For:

- Jeg taklet ikke bakken. Jeg fløy litt fredag, men det var ikke fordi jeg hoppet godt på ski. Alle skrøt det opp i skyene, men selv kjente jeg at det ikke fungerte, sier Romøren.

Skuffelsen er selvfølgelig ekstra stor fordi alt fungerte perfekt i Willingen helgen før VM – i en bakke så stor at lengdene neste ga assosiasjoner til skiflyging. Men det er altså mer enn størrelsen det kommer an på.

Rekordjakt i Planica
Romøren har uansett ikke gitt opp håpet om en god avslutning på sesongen.

Til helgen innledes Nordic Tournament i Lahti. Den nordiske hoppuka fortsetter deretter med renn i Kuopio, Lillehammer og Holmenkollen i løpet av ei uke.

Og i midten av mars venter skiflyging i Planica. Arrangørene lokker med en bakkeprofil som skal gi åpning for svev på 245 meter. I så fall blir det klappjakt på Romørens verdensrekord på 239 meter, en jakt han selvsagt har til hensikt å delta i.

- Det er alltid gøy å hoppe i Planica. Og hvis arrangørene sier at bakken tåler veldig lange hopp, så er det ingenting som er bedre enn det, fastslår Bjørn Einar Romøren.

Er du bedre enn hoppgutta? Prøv Nettavisens eget hoppspill!

Les alt om VM i skiflyging i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.