RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Driver motstanderne til fortvilelse

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Florida Panthers bygger laget sitt rundt keeperen, Roberto Luongo. Det er ikke uten grunn: Natt til torsdag holdt han buret rent for tredje gang på fire kamper.

24-åringen regnes som et av de aller største keepertalentene i NHL. Kanskje er han allerede ligaens beste keeper. Han er i alle fall - ifølge de aller fleste eksperter i USA og Canada - blant ligaens tre-fire beste keepere.

To strake shutouts
Natt til torsdag stoppet han alle skuddene Toronto Maple Leafs kom med.

Luongo har to strake shutouts, og har bare sluppet inn to mål på de siste 140 skuddene han har fått mot seg. Det gir en redningsprosent på 98,5!

- Jeg føler meg fantastisk akkurat nå, og gutta spiller strålende foran meg. Det gjør jobben min mye enklere. Vi må fortsette i samme spor, sier Luongo til AP.

NHL-rekord av Brodeur
Den keeperen som av de fleste regnes som den beste i NHL, er Martin Brodeur (New Jersey Devils). Han satte NHL-rekord da han natt til torsdag noterte sin niende strake sesong med minst 30 seire.

Brodeur reddet 20 skudd i onsdagens 8-2-seier over Buffalo Sabres.

- Vanligvis bryr jeg meg ikke om personlige rekorder, men denne er viktig fordi den viser min jevnhet og suksess, sa han ifølge NTB-AFP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere