RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drømmeduellen!

Foto: EPA/Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
- Jeg har tatt Northug før i år, sier Ola Vigen Hattestad før den store sprintduellen.

Ski-VMs to største profiler vant omtrent alt de stilte opp på i Liberec. Ola Vigen Hattestad (26) vant sprinten både individuelt og for lag, mens Petter Northug (23) vant 50-kilometeren, 30-kilometeren og stafetten.

Men Northug ville ha mer - han ble svært skuffet da han ikke fikk gå sprinten, og mente i ettertid at han kunne ha slått «uslåelige» Ola Vigen Hattestad.

- Frykter andre mer
Lørdag får han sjansen til å vise at han kan spurte fra de beste når distansen bare er 1,2 kilometer. Northug er som kjent også uslåelig - på oppløpene i slutten av distanserenn.

- Northug er rask, men det er andre jeg frykter mer i morgen, sier Ola Vigen Hattestad til Nettavisen og ramser opp Øystein Pettersen, Eirik Brandsdahl og Anders Gliørsen som de tøffeste utfordrerne.

- Jeg har gått mot han før i år, og da har jeg jo tatt han. Og rennene før i år var viktigere, legger han til.

Ørjegutten innrømmer at han har vært sliten etter VM og tror at de som ikke fikk delta i Liberec stiller med et stort fortrinn i Lahti lørdag.

- Jeg har vært sliten, jeg har det. Jeg har på en måte manglet det siste giret på trening. Jeg trente hardt på onsdag, og da gikk det skikkelig tungt. Jeg kjørte noen drag nå (fredag formiddag, red.anm.) og da gikk det litt lettere. Vi får se hvordan det går. Hvis jeg er i like bra form som jeg har vært før, så tror jeg at jeg tar Northug.

- Jeg er favoritt
Ola Vigen Hattestad har - i tillegg til VM-seieren - vunnet fem av de seks sprintrennene han har gått i inneværende verdenscupsesong. Den ene han ikke vant, ble han nummer to. Men da var han døgnvill og uten støtteapparat i Canada.

- Jeg må nok innfinne meg med å være favoritt lørdag, jeg innrømmer det, sier Vigen Hattestad til Nettavisen.

Den beskjedne verdensmesteren virker uinteressert i å bruke store ord, og ordlegger seg som regel på en faktafokusert måte. Han befinner seg vel, sagt med andre ord, på den andre enden av skalaen for Petter Northug.

- Petter, som jeg kjenner ham, er veldig ydmyk. Overfor media har han et annet image, og slenger ut ting, men jeg kjenner ham som veldig ydmyk, forteller Ola Vigen Hattestad.

Som altså er sprintkongen.

I alle fall fram til lørdag.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere