RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drømmelaget kjempet seg til nytt OL-gull

Foto: Mark Ralston / AFP
Sist oppdatert:
Ingen kunne hamle opp med USAs superstjerner på OL-parketten i London. I en jevn basketballfinale ble Spania slått 107-100 søndag.

London (NTB-Magnus Aabech): I en reprise fra finalen i 2008, da de to samme lagene møttes, ventet hardere motstand enn amerikanerne var vant til fra de tidligere kampene under lekene i London. USA brøytet seg enkelt vei til finalen med store seiersmarginer. Eneste lag som var i nærheten var Litauen, som tapte med bare fem poeng i gruppespillet.

Mot Pau Gasol og Spania måtte USA slite for å ta hjem gullet, og ved halvtid hadde favorittene kun ett poengs ledelse (59-58). Med fem NBA-spillere på laget klarte regjerende europamester Spania å holde følge med USA gjennom nesten hele kampen, men i sluttminuttene dro tittelforsvareren ifra.

Til slutt kunne LeBron James, Kobe Bryant, Kevin Durant og resten av drømmelaget slippe jubelen løs i North Greenwich Arena på sørbredden av Themsen. Durant ble kampens toppscorer med 30 poeng.

Med kontrakter hos sine NBA-lag verdt nærmere 18 millioner dollar (107 millioner kroner) årlig i snitt er de tolv spillerne også i lønnstoppen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere