RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drømmelaget utspilt

Foto: EPA/Scanpix
Sist oppdatert:
Sverige stablet på beina et drømmelag til World Cup i ishockey. Anført av mega-stjernene Peter Forsberg (bildet) og Mats Sundin ble imidlertid Tre Kronor ydmyket i kvartfinalen.

Publikum i Globen i Stockholm reagerte med buing og piping utover i oppgjøret mot Tsjekkia, ettersom målene skled inn i det svenske buret. Det siste minuttet var det dødstyst blant de få som satt igjen på tribunene.

For denne gangen skulle jo Sverige for alvor ta kampen opp mot de trans-atlantiske lagene Canada og USA. Megastjernene Peter Forsberg, Mats Sundin, Marcus Näslund og Nicklas Lidstrøm var garantien for svensk suksess.

Det ble full stopp.

Lekte
Tsjekkerne gjorde akkurat som de ville og sluttet ikke før det sto nedverdigende 1-6 på resultattavla.

Det svir nok nesten enda mer enn 3-4 for Hviterussland i OL i Salt Lake City. Da var det dårlig målvaktsspill som gjorde utslaget. Tirsdag ble Sverige rett og slett rundespilt.

- Det er ikke mye å si. De er gode, mens vi var helt iskalde. Vi spilte helt idiotisk i midtsonen, og slapp dem alt for enkelt til, sier Peter Forsberg til svensk TV 3.

Smarte
Tsjekkerne spilte veldig smart, samtidig som svenskene virket helt paralysert.

Drøyt halvveis i første periode hadde Martin Straka og Martin Havlat gitt tsjekkerne 2-0. Sverige maktet bare å skyte fattige fire skudd på mål i de første 20 minuttene. Av disse kom to i løpet av kampens første 18 sekunder...

I andre periode spilte svenskene mye bedre og var flere ganger på vei til å redusere til 2-1. Peter Forsberg lobbet pucken på vei mot mål, men en tsjekkisk back slo pucken bort med hånden inne i målgården. Protester hjalp lite, og da Marek Zidlicky istedet økte til 3-0, syntes kampen å være kjørt.

Fullkomment
Men ydmykelsen sluttet ikke med det for svenskene. For i siste periode økte Radek Dvorak og Milan Hejduk til 5-0, før Thomas Holmstrøm fikk til en redusering. Svenskene tok da ut sin målvakt for å satse ytterligere offensivt.

Bare for å se at Peter Forsbergs kompis fra Colorado, Milan Hejduk, fastsette sluttresultatet til 6-1 på et skudd fra midtsonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere