RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drømmen brast for Norge

Sist oppdatert:
JORDAL (TV 2 Nettavisen): Norge kjempet hardt og spilte sin beste kamp i B-VM, men det hjalp ikke. Hviterussland var for gode.

NORGE - HVITERUSSLAND 2-5: Norge vant skuddstatistikken 35-23, og var mer i hviterussernes sone enn de var i Norges. Likevel var det lite å si på at Hviterussland vant.

De skapte de beste sjansene, og var mer effektive foran mål.

- Jeg hadde unnet disse gutta å rykke opp. Men Hviterussland var det beste laget. De var veldig gode til å forsvare seg da de fikk 3-2-målet, sa landslagstrener Roy Johansen til TV 2 Nettavisen.

Også Patrick Thoresen, Norges kanskje beste spiller i dette VM, innså at de ble slått av et bedre lag søndag.

- Akkurat i dag var de nok bedre enn oss, ja. Vi spilte i alle fall ingen dårlig kamp i dag, selv om vi tapte 2-5.

God 1. periode
Den første perioden i søndagens finale, var Norges beste i dette VM. Allerede fra første skift tok de hvitkledde kommandoen, og bare på de to første minuttene hadde Norge tre skudd på mål.

1-0 kom etter 4.23.

Øystein Olsen dyttet en herlig pasning frem til Patrick Thoresen, som var forbi Hviterusslands backer. 20-åringen ble taklet bakfra, men ga seg ikke uten kamp og slo pucken i mål med hånden.

- Jeg ga den vel kanskje en liten dytt, innrømmet Thoresen motvillig etterpå.

Utlignet i powerplay
Hviterussland utlignet med et power play-mål, mens Tommy Martinsen satt utvist for tripping.

1,27 minutter senere ble det helt stille blant de 5000 tilskuerne på Jordal. Mikhail Gradofsky fikk pucken av Sergej Shythovsky ved den høyre droppsirkelen og satte pucken i mål med ett presist håndleddsskudd i venstre kryss.

Norge utlignet fortjent i et power play fire minutter før første periode var slutt. Mads Trygg fikk pucken ved blålinjen og istedenfor å skyte, sendte han en pasning inn foran mål. Tore Vikingstad styrte pucken forbi en sjanseløs keeper. Også Patrick Thoresen fikk assist her.

Vikingstad reddet også Norge fra et baklegnsmål da han etter 17.49 tok ut kølla til en hviterusser som hadde åpent mål.

Nerve i andre periode
Den andre perioden ble ikke like innholdsrik, men hadde en eventyrlig nerve.

Oleg Antonenko scoret periodens eneste mål etter 15.40. Trond Magnsussen førte pucken, men mistet den da Per-Åge Skrøder kom i veien. Livsfarlige Andrej Gabenka overtok og spilte frem Anthonenko til scoring.

Målet tok futten ut av det norske laget, som plutselig var to mål fra opprykk til A-VM.

Drømmen brast i siste periode
Drømmen om opprykk til A-VM brast definitivt da Russland økte Hviterusslands ledelse til 4-2. Målet kom etter at Johnny Nilsen satt utvist.

Fire minutter og 18 sekunder tok Norge ut keeperen i ett siste forsøk på å score, men det endte med at Hviterussland satte inn 5-2 i tomt bur.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere