RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drømmen de aldri har opplevd

Sist oppdatert:
Åtte av spillerne som starter mot Ungarn, jager en drøm.

BUDAPEST (TV 2 Nettavisen): Kun fire av spillerne i den norske troppen mot Ungarn har deltatt i et stort sluttspill tidligere. De fire er Thomas Myhre, Ole Gunnar Solskjær, Steffen Iversen og John Carew.

I tillegg deltok John Arne Riise, som nå er ute med skade, i EM i 2000.

- Som Norway Cup

For resten handler EM-kvalifiseringen som starter mot Ungarn om at en drøm skal gå i oppfyllelse.

- VM er det største. Da er EM det nest største. Denne EM-kvalifiseringen blir som en slags Norway Cup. Klarer man det, når man A-sluttspillet som er EM-sluttspillet. Klarer man det ikke blir det B-sluttspill og noen treningskamper i stedet, sier Morten Gamst Pedersen humrende til TV 2 Nettavisen.

Gamsten deltok i sin første kvalifisering da Norge nådde play off i VM-kvalifiseringen sist.

Kristofer Hæstad er også krystallklar om hva EM-kvalifiseringen betyr.

- Å få spille i et EM-sluttspill er en drøm. Det ville vært utrolig stort.

- Hva skjer først. Doffen til utlandet eller Norge til et stort sluttspill?

- Hehe. Jeg vet ikke. Men vi bør kunne klare det denne gangen. Vi er ikke store favoritter, men vi har alle muligheter til å nå EM, fastslår han.

- Vil være surt å bomme

Kaptein Martin Andresen (29) har til tross for en lang fotballkarriere heller aldri spilt i et sluttspill.

- Det vil være surt om vi ikke klarer det. Men jeg tenker egentlig ikke sånn. Jeg tenker heller at EM er et soleklart mål, og at vi skal vi synes er riktig for å nå det målet. For at drømmen vår skal gå i oppfyllelse, sier han.

Siste sjanse

For én av spillerne i den norske troppen er EM-kvalifiseringen siste sjanse til å få oppleve et stort mesterskap i karrieren. Det gjelder Tommy Svindal Larsen (33). Han er ikke med fra start mot Ungarn, men har EM som et gigantisk mål på tampen av karrieren.

- Jeg mener selv at jeg har to-tre gode år igjen av fotballkarrieren hvis jeg holder meg skadefri. Målet er å være med i hele EM-kvalifiseringen. Motivasjonen er på topp, og jeg har vist god form i Tippeligaen. Jeg har fortsatt mye å gi, sier han.

Og:

- Vi skal ha respekt for de andre lagene, men jeg vil si det på denne måten om sjansene våre: Vi skal til EM. Og jeg skal være med i det sluttspillet, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere