RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drømmer om å kopiere legende

Foto: Foto: Marit Hommedal / Scanpix
Sist oppdatert:
FANA STADION (TV 2 Nettavisen): Forrige gang en skotte spilte cupfinale for Brann, ble han matchvinner. Nå drømmer Robbie Winters og Charlie Miller om å kopiere sin landsmann.

24. oktober 1982 er en merkedag i Branns historie. Det er forrige gang klubbens kaptein kunne heve et trofé over hodet.

Kapteinen var skotten Neil Macleod. Som så mange andre skotter er han oppvokst i England, men likefullt skotsk. Han scoret også vinnermålet da Molde ble slått 3-2.

22 år uten titler
22 år har gått uten at premieskapet på Brann Stadion er blitt noe fullere. Ingen seriegull og ingen kongepokaler som bevis på at de er vinnere av cupen.

Men når Brann ankommer Ullevaal stadion på søndag, har de for første gang siden 1982 skotter på laget - ikke bare en, men to.

Robbie Winters og Charlie Miller håper begge at de kan viderebringe den skotske tradisjonen i Brann.

- Det hadde jo vært kjekt å score vinnermålet, men det viktigste er at vi vinner cupen, sier Winters til TV 2 Nettavisen.

- Vi får håpe det er et godt omen, men det har ikke noe å si om den som scorer vinnermålet er skotsk, norsk eller russisk. Vi vil bare vinne. Men det hadde jo vært moro hvis det ble Robbie eller meg, sier Miller.

Dårlig statistikk for Winters
Mens Winters er bankers i Branns førsteoppstilling, er det ikke sikkert Miller får sjansen fra start.

- Jeg ønsker selvsagt å spille, men det er Mons som er trener, og det er han som bestemmer laget. Jeg blir litt skuffet hvis jeg må begynne på benken, sier han.

Winters har ingen god cupfinalestatistikk med seg fra Skottland. Hans opptreden i FA-cupfinalen for Aberdeen i 2000 ble langt fra det han hadde drømt om. Etter bare tre minutters spill ble lagets keeper Jim Leighton båret av banen, og spissen måtte ta over mellom stengene. Det endte med 0-4.

- Den er ikke den beste, nei. Forhåpentligvis blir det noe helt annet på søndag. Det er i hvert fall godt å vite at det har brakt lykke for Brann å ha en skotte på banen før, gliser han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere