RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Vidar Ruud, Scanpix

Drømmer om A-landslaget

Sist oppdatert:
TRAVNIK (TV 2 Nettavisen): U21-landslaget gjorde jobben sin mot Bosnia-Hercegovina og tok et sjumilssteg mot play off til EM. Nå drømmer de sentrale spillerne om spill med de store gutta.

BOSNIA-HERCEGOVINA – NORGE 1-3: Trond Fredrik Ludvigsen var involvert i samtlige norske mål, Azar Karadas var banens beste og på venstrebacken var Erlend Hanstveit solid. Denne trioen, sammen med Morten Gamst Pedersen er kanskje de som er nærmest en plass på A-landslaget.

I kjølvannet av Nils Johan Sembs avgang som landslagstrener, tyder mye på at flere av den eldre garde også takker av. Det åpner døren for yngre krefter.

- Det kommer jeg ikke til å tenke på før vi er ferdig med kvalifiseringen med U-landslaget, men jeg har veldig lyst til å prøve meg på A-landslaget, sier Trond Fredrik Ludvigsen til TV 2 Nettavisen.

- Kjemper mot de beste

Azar Karadas har allerede tre kamper bak seg på A-landslaget og er slett ikke fremmed for flere.

- Det er et helt klart mål. Men jeg kjemper mot kanskje de beste spillerne. John Carew, Ole Gunnar Solskjær og Tore André Flo. Men hvis jeg fortsetter utviklingen min, så vil jeg nok nærme meg laget. Og hvis jeg får sjansen, så vil jeg selvfølgelig ta den, forklarer U21-kapteinen.

En som ikke har vært nevnt i A-landslagsdiskusjon tidligere, er Branns venstreback Erlend Hanstveit. Men gjennom solid spill for U21-landslaget og strålende samarbeid med Raymond Kvisvik på Branns venstreside, er han et hett navn dersom André Bergdølmo gir seg på landslaget når Nils Johan Semb går av.

- Jeg håper på sikt å tre inn der. Det gjør jeg, sier han.

To inne i varmen

To mann er allerede hentet opp av Nils Johan Semb. Brede Hangeland og Jan Gunnar Solli er i øyeblikket inne i A-landslagsvarmen, og det er ikke umulig at en ny landslagstrener vil bygge et nytt landslag rundt 81-generasjonen, som Egil Drillo Olsen gjorde det med 69-generasjonen i sin tid.

- Det er mange gode. Det er en fin generasjon vi har, sier Ludvigsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere